Actualitate Social

CLĂDIREA CINEMATOGRAFULUI DACIA SE DEGRADEAZĂ! Cad bucăți de tencuială. Locatarii din zonă cer măsuri urgente (Galerie foto)

În așteptarea lucrărilor de modernizare promise de autoritățile locale, clădirea cinematografului Dacia se degradează văzând cu ochii. Mai multe fotografii trimise reporterilor șansanews.ro arată cum mai multe bucăți de tencuială de pe peretele din spate deja au căzut. De asemenea, locatarii din zonă spun că la fiecare ploaie, pe acoperișul clădirii se strânge apă, care, în timp degajă un miros urât, greu de suportat.

”Situația durează de mai bine de doi ani. Pe acoperișul fostului cinematograf Dacia este o cantitate mare de apă strânsă din apă meteorică și are un miros urât care deranjează locatarii din zonă. Scurgerea este înfundată și apa a început să se infiltreze în pereții clădiri. Bucăți de ciment au căzut și au avariat mașinile care erau în zona respectivă. Am solicitat ajutorul domnului primar Toma, dar nici un rezultat. Trebuie să desfunde scurgerea de pe acoperiș”, spune un locatar din zonă.

Situația este cunoscută de reprezentanții Primăriei care recunosc că au primit fotografiile și că vor trimite acolo echipele Urbis Serv pentru a curăța zona.

Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

În ceea ce privește modernizarea cinematrografului Ionuț Apostu spune că investiția a fost amânată, fiind scoasă de pe lista lucrărilor ce urmau să fie făcute cu banii obținuți din creditul contractat recent de Primăria Buzău. Clădirea a intrat în conservare și, spune Ionuț Apostu, s-au făcut lucrări de întreținere.

Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

”Pentru a preveni degradarea acestui obiectiv, încă de anul trecut, noi am intervenit în vederea executării unor lucrări la hidroizolație și pentru punerea în siguranță a unor elemente de tencuială, pentru că exista riscul să cadă bucăți de tencuială în spatele cinematografului. Dacă va fi cazul vom interveni din nou pentru punerea în siguranță a obiectivului astfel încât să nu se degradeze până când va fi demarată investiția”, a spus Ionuț Apostu, viceprimar municipiu Buzău.