Actualitate

Coadă la centrele de vaccinare. Zeci de persoane s-au așezat la rând, la primele ore ale dimineții. Care este explicația (FOTO)

Aglomerație, chiar de la primele ore ale dimineții, la centrele de vaccinare din Buzău. La centrul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, la ora postării acestei știri, circa 20 de persoane așteptau la rând, în fața clădirii. Câteva pentru a se vaccina, însă cele mai multe pentru a primi tichetele în valoare de 100 de lei destinate persoanelor care au schemă completă de vaccinare și care s-au imunizat după 31 august.

“Pentru tichete stăm, am făcut două doze, ultima pe 14 noiembrie. Stau de jumătate de oră la rând. Am mai venit o dată dar nu mai aveau tichete”, a declarat unul dintre buzoienii care așteptau să intre în posesia bonurilor.

Tichetele acordate persoanele cu schemă completă de vaccinare au lipsit o bună perioadă de timp. Săptămâni bune, niciun astfel de voucher nu a mai fost disponibil în centrele din județ, astfel că pe lista beneficiarilor sunt mii de persoane.

“Din cele 500 de tichete primite săptămâna aceasta, mai avem 2 pachete de câte 100 iar astăzi am primit încă 700 de tichete. Se distribuie pentru persoanele care au făcut a doua doză după 31 august. Am eliberat până acum septembrie, octombrie, am început să eliberăm noiembrie și probabil vom începe de mâine pentru cei vaccinați în decembrie, în funcție de cum vin. Mai avem și pacienți vaccinați în teritoriu de echipele mobile, probabil va trebui să trimitem tichete și acolo. Tichetele se eliberează doar pentru cei care s-au vaccinat în acest centru sau pentru cele în care am avut echipe mobile”, a declarat medicul Angela Mazdrag, coordonatorul centrului de pe Bulevardul Bălcescu.

Buzoienii care solicită și intră în posesia tichetelor, trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere că nu au mai primit aceste vouchere, întrucât nu există un sistem de ținere a evidenței bonurilor eliberate.

Zilele trecute, Buzăului i-au fost repartizate 9 560 de tichete pentru persoanele vaccinate.