Actualitate

Cod portocaliu de vânt în Buzău! Ce măsuri de urgență a impus Prefectura

Vânt extrem de puternic în zona de munte a județului. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt pentru următoarele ore, în zona înaltă, la peste 1700 de metri.

Avertizarea va intra în vigoare astăzi, începând cu ora 16.00 și va fi valabilă până mâine la ora 10.00. În acest timp, meteorologii au anunțat că vântul va sufla cu rafale de peste 120-140 de kilometri la oră, viscolind și troienind zăpadă.

Ca urmare a acestei avertizări ANM, Prefectura Buzău a impus măsuri de urgență.

”Având în vedere avertizarea COD PORTOCALIU emisă de Administrația Națională de Meteorologie, prin ordin al domnului prefect, Daniel Marian Țiclea, s-a dispus completarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău. Monitorizarea și gestionarea eventualelor situații de urgență se vor realiza de către reprezentanți Instituției Prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița – Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, Consiliului Județean, SDEE-Sucursala de distribuție Buzău și cei ai Secției Drumuri Naționale Buzău”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău își va desfășura activitatea, la sediul Instituției Prefectului Buzău, și va funcționa pe întreaga perioadă de instituire a CODULUI PORTOCALIU.