Actualitate

Contabila Primăriei Padina, reținută pentru delapidare

Polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descins, joi, la locuința contabilei de la Primăria Padina, pentru o percheziție. Anchetatorii au obținut mandat de percheziție de la judecători după ce au strâns suficiente dovezi care indicau faptul că femeia de 48 de ani își însușea sume mari din banii administrației locale. Într-un singur an, contabila ar fi sustras peste 245 000 lei, bani pe care i-a trecut în propriul buzunar.

Modalitățile au fost diferite. În unele luni, femeia încasa de două ori salariul: o dată pe card, a doua oară îi ridica de la casierie. Alteori, își vira sume din banii primăriei, în propriul cont sub pretextul unor zile de concediu neefectuate. Nu în ultimul rând, cu cardul de combustibil al unității administrativ-teritoriale își alimentau mașinile mai mulți membri ai familiei sale. De altfel, chiar unul dintre membrii familiei a dat-o de gol pe angajata Primăriei Padina, involuntar, printr-o postare pe Facebook.

În urma percheziției, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri cu care vor proba faptele funcționarei. Aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, iar vineri este prezentată judecătorilor cu propunerea de arestare preventive pentru delapidare şi fals intelectual. Anchetatorii nu exclude să apară și alte sume delapidate din bugetul primăriei. Ei urmează să acționeze pentru recuperarea prejudiciului.