Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

COLEGIUL HASDEU, 2 CAZURI DE COVID-19. La al treilea, liceul se închide. Alertă și la Șc.1 din Râmnic, abia redeschisă

Din ce în ce mai multe cazuri de coronavirus în rândul elevilor și cadrelor didactice din regiune. La Buzău, mai multe clase își suspendă cursurile cu prezența elevilor în bănci după ce au apărut îmbolnăviri în colectivele respective.

La Colegiul Hașdeu din Buzău, de marți, o clasă de a douăsprezecea face cursuri exclusiv online după ce în weekend un elev a fost confirmat cu COVID-19. O altă clasă, tot de la Hașdeu, și-a suspendat cursurile față în față zilele trecute, din același motiv, îmbolnăvirea unui elev. Dacă în perioada imediat următoare va mai apărea încă un caz, al treilea, Colegiul Hașdeu va trece în scenariul roșu.

Tot în weekend, o elevă de 8 ani de la Școala 1 din Buzău  a fost confirmată cu infecție cu coronavirus. Aici, însă, nu s-a impus nicio măsură întrucât eleva nu a mai fost la școală din 24 septembrie, așa că nu a intrat în contact cu alți colegi sau cu cadre didactice.

În schimb, la Școala 1 din Rm Sărat, unitate la care elevii abia au revenit în bănci după 2 săptămâni în care unitatea s-a aflat în scenariul roșu, 3 clase își vor suspenda din nou cursurile pentru încă 14 zile. Asta după ce un profesor care predă copiilor din aceste clase a fost diagnosticat cu SARS Cov 2.