Actualitate

COLINDĂTORI AMENDAȚI ȘI PETRECERI SPARTE DE POLIȚIE. Chefliii s-au dat de gol după ce au postat pe facebook

Au vrut să petreacă noaptea dintre ani alături de prieteni, ca în anii trecuți, fără să le pese de pandemie, însă polițiștii le-au dat planurile peste cap. Mai mulți buzoieni au fost amendați de polițiști întrucât nu au ținut cont de restricții și s-au strâns în număr mare pentru a petrece Revelionul.

O astfel de petrecere privată a fost organizată în municipiul Buzău. În seara de Revelion, buzoienii au postat pe rețelele de socializare imagini care arătau modul în care petreceau în fața blocului, lângă grătare și mese întinse. Numai că imaginile au fost văzute și de polițiști. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări. Așa au stabilit că doi bărbați, în vârstă de 37 de ani, respectiv 40 de ani, din Mărăcineni și din municipiul Buzău, au organizat o petrecere în municipiul Buzău, la care au participat aproximativ 10 persoane. Cei doi organizatori au fost amendați, valoarea sancțiunilor fiind în valoare totală de 2500 de lei. Totodată, polițiștii au întrerupt petrecerea.

O petrecere a fost stricată și la Râmnicu Sărat. De data aceasta a fost vorba despre o logodnă organizată în a doua zi a anului. Organizatorul şi alți 11 participanți au fost sancționați.

“ Polițiștii de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat, au fost sesizați în seara de 02 ianuarie a.c., cu privire la faptul că la o locuință din municipiul Râmnicu Sărat, este organizată o petrecere privată, fapt ce contravine normelor legale în contextul actual al pandemiei. La locuinţa unui râmnicean, în vârstă de 40 de ani, era în desfăşurare  un eveniment privat la care participau mai multe persoane. I s-a comunicat organizatorului că în această perioadă sunt interzise petrecerile private. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia, dar şi a altor 11 persoane participante, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemie de Covid-19.”

Amenzi au fost aplicate și la Merei, unde aproape 40 de persoane se vorbiseră să străbată comuna cu caii purtând podoabe de sărbătoare, conform tradiției. Numai că polițiștii i-au luat la întrebări. Și pentru că buzoienii nu respectau regulile din plină pandemie, au fost aplicate amenzi în valoare de 1900 lei. 4 bărbați au fost sancționați și pentru că în plină stradă consumau băuturi alcoolice.

Publicitate