Tradiția întreruptă de pandemie a fost reluată! Alaiul de colindători a ajuns astăzi la Consiliul Județean după ce, în ultimii doi ani, obiceiul de a-i ura pe aleșii județeni a fost anulat din cauza restricțiilor epidemiologice.
Momentul artistic a avut loc în fața Sălii Mari a Consiliului Județean, imediat după ședință, unde au fost întâmpinați de toți aleșii județeni dar și de președintele Petre Emanoil Neagu. Deși mai puțini decât altădată, o absență notabilă fiind grupul ”Călmăţuiul” din Smeeni, renumit pentru colindele antifonice, colindătorii au rupt ropote de aplauze de la audiență.
Îmbrăcaţi în costume populare şi pregătiți cu bice şi clopoţei, colindătorii veniți, cu mic cu mare, din zonele cu tradiție ale județului, respectiv Berca, Padina și Mânzălești, au fost primiți cu bucurie de consilierii județeni .
Fiecare dintre ansamblurile folclorice a prezentat audienței colinde şi obiceiuri specifice zonei din care provin. Programul artistic a fost deschis de grupul ”Ceata lui Ioniță” din Buzău. Au urmat ”Drăgăicuțele” din Berca și grupul ”Macoveiu” din Padina în repertorul cărora se găsesc colinde vechi de 120 de ani.
De departe cel mai spectaculos moment a fost cel prezentat de grupul Slănic din Mânzălești, respectiv jocul cu măşti antropomorfe ”Moşul şi Baba”.
Un moment spectaculos care a condimentat programul artistic oferit de colindătorii tradiționali a fost oferit și de consilierul județean Adrian Zoican, care, păstrând, la rândul său, ”tradiția” a ”împrumutat” biciul colindătorilor și a intrat în spiritul sărbătorilor.
Asta după, un alt coleg de al său, consilierul Constantin Popa a vrut să vadă dacă se poate descurca cu biciul tradițional.
Adaugă comentarii