Divertisment Șansa de Berca Social

Colindele de la sate, aduse la oraș FOTO

Colindele vechi de sute de ani au răsunat joi în fața Consiliului Județean din Buzău. Tineri și bătrâni, veniți din cinci colțuri ale județului, Berca, Padina, Mânzălești, Smeeni și Gura Teghii, au încântat orășenii cu obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. Vasilca, Plugușorul, Capra sau jocul cu măști antropomorfe moșul și baba au fost doar câteva dintre tradițiile buzoiene care au rupt ropote de aplauze atât înalților din adminsitrația județeană cât și din partea trecătorilor care s-au oprit pentru a admira spectacolul de tradiții.
Timp de jumătate de oră, cel mai mare bulevard din municipiul Buzău s-a transformat într-o scenă deschisă unde au răsunat colindele vechi de sute de ani.
Cu obrajii îmbujorați de emoții, copile îmbrobodite cu bazmaua bunicii și flăcăi cu brâu și căciulă de astrahan au sorcovit și au spus plugușorul, așa cum l-au învățat de la străbuni.
Deliciul spectacolul folcloric au fost ”Baba și unchiașul”, o mini piesă de teatru cu măști care așteaptă să fie introdus în patromoniul UNESCO.