Actualitate Social

Un buzoian face cea mai bună pizza din Oxford

buzoianul Mihai Micu oxford

Mihai Micu este de fel din Poșta Câlnău, județul Buzău. Împins de nevoi și cu speranța unui trai mai bun, după ce a lucrat în țară timp de  12 ani la o firmă la care s-a specializat în tâmplărie din lemn și PVC, Mihai Micu a ales să plece în Anglia unde, după aventuri, ba haioase, ba periculoase, a ajuns să dețină propria afacere. Buzoianul deține la Oxford, în piața Gloucester Green o pizzerie iar ce iese din mâinile lui e apreciat și lăudat de englezi  și nu numai.

La început, buzoianul a lucrat pentru cel care deține afacerea, un albanez, iar încet încet, cu plăcere, pasiune și multă muncă a ajuns să fie coproprietarul afacerii, deși începutul nu a fost cel la care se așteptase. Preluând afacerea în perioada vacanței, când majoritatea studenților erau plecați, intrările nu acopereau mare lucru. Mihai nu a abandonat însă. A sperat iar rezultatele au început să apară.

Buzoianul citat de www.emigrantul.it povestește amuzat că viața printre străini nu e simplă, dar culmea, cei cu care a avut probleme acolo, au fost tot românii: ”Cu englezii, nu am avut probleme. Doar cu un român una mică. Aici, la pizzerie, în prima zi când am venit, nu aveam unde să dorm. Atunci colegul român mi-a zis că are el o cameră. Numai că el va pleca în Spania. „Îmi dai mie 300 de lire și stai în camera asta” mi-a zis. Eu m-am bucurat să găsesc așa repede chirie. Aceasta era pe un 29, iar pe 30 a plecat în Spania. Era vară, că i-am dat și adidașii mei, că nu mai avea el timp el să-și ia alții, și mi-i aduce peste săptămâna care avea să se întoarcă. Numai că pe 1 a lunii ce urma a venit proprietarul casei:
– Hello!
– Hello! Monei for rent.
– Dar eu banii îi dădusem colegului care dispăruse în Spania.”,
 a povestit buzoianul pentru www.emigrantul.it

Mihai Micu deține acum o afacere care îi oferă stabilitate și mulțumire sufletească. Spune că a ajuns să câștige acolo  în două zile cam cât ar fi câștigul într-o lună în România. De aceea, buzoianul nu ia în calcul, cel puțin acum, să revină în țară.
Povestea lui Mihai Micu o puteți citi și AICI

 

Sursa foto: www.emigrantul.it