Actualitate

Concurs online de colinde tradiționale. Cum poți câștiga unul dintre premii

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, Asociația Social-Culturală TAINIȚA BAȘTINEI organizează un concurs online, prin care să fie aduse în prim plan cele mai vechi și mai frumoase colinde. Este vorba despre cea de-a IX-a ediție a proiectului “CRĂCIUNUL CA ODATĂ”. Este un proiect prin care se dorește păstrarea tradițiilor și transmiterea mai departe a cântecelor de Crăciun, specifice zonei Buzăului.

“Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar cu ele vine și frumusețea tradițiilor noastre dragi. Anul acesta, vă invităm să sărbătorim Crăciunul într-un mod cu totul special prin intermediul celei de-a 9-a ediții a proiectului nostru “CRĂCIUNUL CA ODATĂ”. Prin intermediul tehnologiei, vom deschide porțile către bucuria tradițiilor noastre, conectându-ne în mod unic și creând o experiență de neuitat. Invităm toată comunitatea să participe și să împărtășească cu noi colinde autentice din localitatea dumneavoastră, din județul Buzău. Astfel, putem duce magia colindelor în fiecare colț de casă“, anunță Asociația Social-Culturală TAINIȚA BAȘTINEI.

Pașii pe care trebuie să îi urmeze participanții sunt simpli. Buzoienii sunt invitați să îmbrace costumul popular, așa cum este tradiția, să cânte un colind vechi, specific zonei Buzăului și să înregistreze  totul cu un telefon. Apoi, clipul trebuie trimis pe mail sau pe numărul de WhatsApp pus la dispoziție de organizatori.

“Pentru a participa, urmați acești pași simpli: înregistrați un colind tradițional local, purtând cu mândrie costumele populare, între 15 și 22 decembrie (cu telefonul sau cu ce aveți la indemână). Trimiteți filmul realizat pe email la adresa tainita.bastinei@gmail.com sau pe WhatsApp la numărul de telefon 0760.958.343, până la data de 22 decembrie, ora 23:59, însoțit de o scurtă prezentare a colindului /zonei și a grupului . Colindele vor fi postate pe pagina noastră oficială de Facebook începând cu data de 23 decembrie, ora 23:00. “

Colindele interpretate de buzoienii dornici să se înscrie în competiția de Crăciun vor fi atent jurizate, iar cele mai bune vor fi premiate.

“Invitați-vă prietenii și cunoscuții să intre pe pagină să ofere un LIKE colindului vostru și să-l distribuie. Criteriile de jurizare includ autenticitatea colindului, costumația, interpretarea, locul în care a fost înregistrat colindul și numărul de LIKE-uri primite.

  • Premiile sunt pe măsură:
  • Premiul I – 500 de lei
  • Premiul II – 300 de lei
  • Premiul III – 200 de lei
  • Premiul SPECIAL de POPULARITATE, pentru cele mai multe LIKE-uri – 500 de lei.”

Premiile vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Asociației Tainița Baștinei, în data de 27 decembrie.