Actualitate

CONSILIUL LOCAL A REVENIT LA ȘEDINȚELE DE LA DISTANȚĂ! Aleșii locali, convocați prin videoconferință. Care este motivul ”distanțării”

Consilierii locali au revenit la organizarea ședințelor la distanță, așa cum obișnuiau în perioada stării de urgență. Concret, aleșii locali au participat la întâlnirea de vineri, 7 august, prin sistemul de videoconferință. Decizia vine după ce la ultimele întâlniri, toți consilierii au fost prezenți fizic în sala de ședință din incinta Primăriei Buzău.

În sala Stan Săraru, acolo unde sunt organizate întâlnirile dintre consilieri, au fost prezenți primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, secretarul Primăriei Eduard Pistol și președintele de ședință Laurențiu Țepeluș. Restul consilierilor prezenți la ședință, respectiv 21 de persoane, au participat de acasă sau de la biroul din sediul partidului din care fac parte sau din cel de la locul de muncă , fiind logați cu ajutoru platformei zoom.

Decizia a uimit pentru că, imediat după încheierea stării de urgență, consilierii locali au revenit la modul obișnuit de organizare al ședințelor, fiind toți prezenți fizic în sală, purtând pe tot parcursul discuțiilor măști de protecție.

”Este stare de alertă. Vrem să prevenim și să nu contribuim și noi la posibila înmulțire a acestui virus. Nu am avut proiecte care să fi avut vot secret și atunci a fost posibilă organizarea la distanță. La fel vom proceda și la următoarele ședințe”, a explicat primarul Constantin Toma.

Ședința de vineri a avut pe ordinea de zi 15 proiecte plus alte patru pe ordinea de zi suplimentară. Votarea lor a durat mai bine de o oră și jumătate.