Actualitate

(UPDATE) EXPLOZIE LA O BUTELIE DE OXIGEN, ÎN INCINTA UNEI FABRICI. Un bărbat din Buzău, grav rănit

UPDATE: Bărbatul din Buzău, rănit în explozia din Bârlad, are 37 de ani. El a suferit un traumatism cranian sever, e intubat și a fost dus la spitalul din Bârlad. Medicii sunt sceptici cu privire la șansele lui de supraviețuire. Se pune problema să fie trimis la un spital din Iași, însă la acest moment, starea lui este prea gravă pentru a se putea realiza transferul.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Explozie produsa vineri dimineață în  incinta unei importante fabrici din Bârlad care produce echipamente de măsură și control pentru procesele industriale din România. O butelie de oxigen a explodat iar un muncitor, din județul Buzău, a fost grav rănit.

Explozia s-a produs la societatea Fepa din Bârlad. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri și ambulante.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un bărbat, în stare de inconștiență care prezenta un traumatism major în zona capului. Bărbatul a fost lovit în zona capului de flanșa unui recipient aflat sub presiune, recipient în care se afla azot.

La ora postării acestei știri, victima, angajat al unei societăți din județul Buzău, este inconștientă, dar prezintă semne vitale. Medicii de la Ambulanța Vaslui încearcă să-l salveze.

La fața locului sunt și polițiști dar și inspectori de muncă de la ITM Vaslui, care vor trebui să stabilească împrejurările producerii exploziei.

Fepa Bârlad, societatea la care s-a produs explozia,  are ca obiect principal de activitate instalarea maşinilor si echipamentelor industrialea şi fost un etalon al industriei vasluiene în perioada comunistă, fiind al doilea mare agent economic, după Rulmenţi Bârlad.