Actualitate

Contractele part-time, sub lupa liberalilor. Parlamentarii PNL cer eliminarea suprataxării acestora

Mai mulți parlamentari de la PNL au depus un proiect de lege pentru eliminarea suprataxării contractelor part-time. Proiectul poartă semnătura deputatului Raluca Turcan, care arată că modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate. Potrivit inițiatoarei, Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, dar rezultatul este contrar: munca la negru ia amploare, iar afectați sunt chiar cei care muncesc pe bani puţini.

Cei doi parlamentari PNL ai județului Buzău, senatorul Vlad Mircea Pufu și deputatul Gabriel Avrămescu, se numără printre co-inițiatorii proiectului.

”Munca trebuie încurajată, nu suprataxată. Iar în condițiile în care numărul angajaților care susțin economia e tot mai scăzut, e nevoie să susținem România care muncește. Este motivul pentru care am semnat, alături de alți colegi din PNL, inițiativa colegei deputat Raluca Turcan, prin care se renunță la suprataxarea contractelor part-time. Odată adoptată, această inițiativă va fi o gură de oxigen pentru sute de mii de oameni care își asumă mai multe job-uri, dar și pentru economie”, arată senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu.

La rândul său, deputatul Gabriel Avrămescu spune că a semnat proiectul pentru a corecta nedreptățile.

”M-am alăturat colegilor parlamentari din PNL şi am semnat propunerea legislativă inițiată de deputatul Raluca Turcan, ce prevede renunțarea la suprataxarea contractelor part-time. O măsură în care cred cu tărie, prin care vom reuşi să ne arătăm respectul pentru cei care muncesc şi prin care vom corecta o mare nedreptate. Taxarea oamenilor exclusiv pe venitul realizat este singura modalitate prin care putem oferi tuturor un sistem fiscal echitabil”, spune Gabriel Avrămescu.