SĂNĂTATE

Copii bolnavi de gripă. Riscuri și mai mari odată cu reînceperea cursurilor

Doi copii de 3 și 6 ani din Buzău care au ajuns duminică la Spitalul Județean au fost diagnosticați cu gripă, în urma efecturii testelor rapide. Copiii fuseseră aduși la Urgențe de către părinți prezentând febră și tuse.
Pentru că starea lor generală era bună, pediatrul care era de gardă a decis ca cei doi pacienți să primească tratament la domiciliu iar în cazul în care se produce o schimbare în râu să fie duși la Infecțioase pentru consult de specialitate.
Cum începând de luni, 13 ianuarie, s-au reluat cursurile în școli și grădinițe, medicii epidemiologi  se așteaptă la o creștere a cazurilor de viroze și chiar de gripă. Pentru a evita apariția unor focare în colectivități, specialiștii din cadrul DSP Buzău recomandă părinților să nu-și ducă răciți copiii la școală sau la grădiniță. O atenție deosebită trebuie să acorde copiilor și asistenții medicali din unitățile de învățământ, mai ales cele preșcolare,  care trebuie să efectueze riguros triajul epidemiologic și să nu permită lăsarea în colectivitate a copiilor bolnavi.