Actualitate

COPII LA VOLAN. Inconștiența unor tineri era să-i coste viața

Doi adolescenți, unul de 15 ani, celălalt de 17 ani, au condus un autoturism pe un drum public din Buzău, cu știrea unui adult care, culmea, le-a înmânat mașina și i-a invitat să conducă. Joaca lor era să-i coste viața pentru că după ce a condus câteva sute de metri unul dintre copii a provocat un accident.

Totul s-a întâmplat la Mihăilești, în județul Buzău. Trei copii, alături de un tânăr de 23 de ani, s-au urcat într-o mașină pentru a ajunge la magazinul din localitate, nu departe de casele lor. La întoarcere, tânărul de 23 de ani i-a propus unuia dintre minori, un adolescent de 15 ani, să se ducă în față, la volan, și să conducă. Zis și făcut. Apoi, după ce a condus o bucată din drum, copilul de 15 ani a făcut schimb de locuri cu un alt adolescent de 17 ani. Numai că acesta din urmă, după circa 200 de metri parcurși la volan, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un gard. În urma impactului, un copil de 12 ani, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănit și transportat la spital.

După această aventură, polițiștii au ajuns la fața locului pentru cercetări.

“Poliţişii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti, au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul pentru a fi condus, de către o persoană fără permis de conducere.”, anunță IPJ Buzău.