Alertă Coronavirus Buzău

Copii mici, confirmați cu COVID-19. Raportul zilei, câte cazuri noi de infecție cu coronavirus are Buzăul

Doi copii mici, frați,  dar și o femeie au fost confirmaâi în ultimele 24 de ore la Buzău cu infecție cu coronavirus.

Cele trei cazuri au fost descoperite în urma efectuării a peste 260 de teste. Unul dintre bolnavi are un an, cel de-al doilea 4 ani iar al treilea buzoian depistat cu COVID are 67 de ani.

Conform anchetei epidemiologice, cei doi copii găsiți pozitivi sunt frați. Si părinții lor sunt, de asemenea, pozitivi. Potrividatelor transmise de autorități, este vorba despre persoane care au fost confirmate cu coronavirus zilele trecute, mama fiind medic, dar care se află în concediu de creștere copil.  Toți cei patru membri ai familiei se află în izolare la domiciliu, cu semne ușoare de boală, ei fiind evaluați medical la spital, ziua trecută.   Tatăl copiilor nu este vaccinat anti COVID în timp ce mamei i a fost administrată o singură doză de vaccin.

In ceea ce privește cel de –al treilea bolnav depistat pozitiv in ultimele 24 de ore este vorba despre o femeie de 67 de ani care a chemat salvarea pentru unele afecțiuni cardiace pe care le are si care îi provocau probleme. In urma testării, femeia  a fost confirmata pozitiv. Nu este vaccinata. In prezent, ea  este internata in secția Pneumologie din Spitalul Județean, fără a se cunoaște sursa infectării ei.

Cu cele 3 cazuri noi de coronavirus, Buzăul ajunge să numere de la debutul pandemiei 12.613 persoane infectate, cu 439 de decese. Sunt astăzi izolați la domiciliu sau în carantină peste 850 de buzoieni, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Buzău.