Actualitate

Copiii infectați cu SARS-CoV-2, internați și la Spitalul Județean Buzău, nu doar la Râmnicu Sărat. Ce alte modificări anunță DSP

Se schimbă strategia de internare și tratament pentru pacienții confirmați cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi, 24 august, că Spitalul Județean din municipiul Buzău va avea paturi și pentru copiii diagnosticați cu Covid-19, astfel că aceste cazuri vor putea fi tratate și aici nu doar la Râmnicu Sărat, așa cum seîntâmpla până acum. De asemenea, în valul patru al pandemiei, cel puțin din datele așezate până acum pe hârtie, Buzăul nu va mai avea un spital suport COVID, adică o unitate medical care să trateze exclusive pacienți cu coronavirus.    

Spitalul Județean Buzău va avea până la zece paturi amenajate pentru copiii infectați cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții DSP care au finalizat strategia privind numărul de paturi alocați bolnavilor COVID-19 în valul patru al pandemiei.

Cele zece paturi vor fi amenajate în Secția de Boli Infecțioase, însă vor fi allocate treptat, respectiv inițial șase, urmâțnd ca numărul lor să creascp la zece, dacă situația confirmărilor o va impune. De asemenea, și la terapie Internsivă va fi amenajată o zonă pentru copii.

Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău

Mimorii vor putea fi internați la Râmnicu Sărat. Aici vor fi amenajate un total de 30 de paturi.

O altă măsură decisă astăzi de DSP vizează activitatea spitalului de la Râmnicu Sărat. Unitatea spitalicească rămâne, deocamdată, dschisă pentru toate categoriile de bolnavi, chiar dacă, și aici, numărul paturilor destinate pacienților COVID-19 va ajunge la un maxim de 98. Potrivit DSP, doar dacă nu se vor mai găsi locuri în alte unități medicale, se va ajunge la situația în care Spitalul de la Râmnic să devină, din nou, unitate suport COVID-19.