Actualitate

Copilul tău merge din toamnă la școală? Află totul despre înscrierile în clasa pregătitoare

foto: edupedu.ro

Pe 3 mai se va da startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Până pe data de 18 mai, părinții sunt așteptați să completeze cererile tip de înscriere în învățământul primar. Acestea trebuie depuse la școala la care părintele vrea să-l ducă pe cel mic sau pot fi depuse online. La fel ca în anii trecuți, validarea fișelor de înscriere se va face prin intermediul aplicației informatice folosită în toată țara.

La finalul perioadei de înscriere urmează procesarea cererilor și apoi afișarea înscrierilor. O a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare va avea loc în perioada 6-12 iunie.

Cererile, indiferent că sunt depuse fizic sau online, trebuie să fie însoțite de  actul de identitate al părintelui sau tutorelui legal, caz în care e nevoie și de un document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească, certificatul de naştere al copilului și recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare, în cazul copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv.

Potrivit Ministerului Educației, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, inclusiv, precum și cei care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023. În cazul celor din urmă, înscrierea se face pe baza recomandării pentru înscrierea în învățământul primar, eliberată de grădiniță. În cazul copiilor care nu au mers la grădiniță, este necesară o evaluare făcută de specialiștii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Părinții care au întrebări suplimentare pot găsi răspunsurile AICI.