Actualitate

CORNEL PITIȘ A IEȘIT LA PENSIE. Cine este noul director al Direcţiei Silvice Buzău

Noul director vine de la Bucureşti, este buzoian şi are două luni de interimat

Direcţia Silvică Buzău are, începînd de marţi, 2 iunie, un nou director după ce şeful instituţiei, inginerul silvic Cornel Pitiş a părăsit postul prin pensionare la termen, fapt petrecut pe 26 mai. În locul lui Pitiş pe funcţie a fost numit cu statutul de interimar, pentru două luni, printr-o decizie a directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva, buzoianul Jean Vişan, de asemenea inginer silvic. Interesant este că funcţia rîvnită de mai multe persoane, fiecare dintre ele reprezentînd centre de interese publice, e acum ocupată de un om pe care aproape toţi cei interesaţi îl apreciază pentru că este apolitic dar şi pentru că toţi sînt de acord, e un bun profesionist.

Jean Vişan a lucrat din 2001 şi pînă în 2015 pe diverse funcţii în sistemul silvic subordonat direcţiei judeţene de profil. Din 2015 Jean Vişan a ajuns şef al Biroului de Fonduri Proprii şi Accesibilizare la RNP Romsilva din Bucureşti, de unde ieri s-a întors acasă, la Buzău.

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, Jean Vişan n-are aspiraţii politice şi nici nu simte nevoia de a ocupa funcţii mari, fiind cu adevărat un om care iubeşte pădurea şi meseria de inginer silvic.

Politicienii din mai multe partide i-au dat tîrcoale, susţin aceleaşi surse, însă Jean Vişan a explicat că acceptă interimatul doar dacă rămâne apolitic. Sursele noastre au mai explicat că, totuşi, postul ar aparţine unor înţelegeri de la Centrul PMP-ului, dar şi PSD ori PNL ar vrea să-şi plaseze omul în locul respectiv. Şi asta pentru că gestionarea pădurilor, dar şi administrarea Pădurii Crângului sunt chestiuni extrem de delicate. Însă, asupra acestor aspecte vom reveni.