Actualitate

CORONAVIRUSUL ATACĂ, DIN NOU, MEDIUL ECONOMIC! Încă o societate declarată focar de COVID-19. Ce se întâmplă cu activitatea fabricii

Noi confirmări cu infecția SARS-CoV-2 în mediul de afaceri buzoian. Mai mulți salariați ai unei fabrici de pe paltforma industrială au fost diagnosticați în ultimele 24 de ore cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a declarat societatea focar, fiind a treia fabrică cu probleme din cauza coronavirusului.

Ultimele ore a adus o creștere a numărului focarelor active din județ astfel că, în prezent, Buzăul a ajuns la 9 focare. Ultima situație a fost înregistrată la o fabrică care se ocupă de fabricarea cuptoarelor industriale pentru rafinării unde au fost confirmate cu coronavirus 5 persoane.  Activitatea firmei nu a fost afectată.

De asemenea, ultimele ore, a adus și evoluții într-un alt focar, înregistrat la o fabrică de reciclare din județ, acolo unde DSP a declarat focar în urmă cu câteva zile. Este vorba despre încă o persoană confirmată astfel că numărul total al infectaților din societatea respectivă a crescut de la 4 la 5 persoane.

Tot cinci persoane sunt confirmate și la o altă fabrică de reciclare. În ultimele două fabrici lucrează aproape 700 de angajați, una dintre ele fiind însă în procedură de dizolvare.

Cel mai mare focar rămâne cel de la azilul ” Sfinții Constantin și Elena” unde joi au mai fost înregistrate alte două noi cazuri, astfel că numărul total de bolnavi a ajuns la 19. Focar este și la căminul de bătrâni din Cernătești cu patru cazuri de coronavirus.

Buzăul înregistrează două focare și la Spitalul Județean Buzău. Unul la secția ATI, cu 12 persoane diagnosticate și Maternitate cu 3 persoane positive.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență are în continuare trei angajați confirmați cu coronavirus,iar Biroul Vamal de Interior Buzău este cel de-al noulea focar cu 3 cazuri de COVID-19.