Alertă Coronavirus Buzău Social

CORONAVIRUS ÎNTR-O FABRICĂ DE CONFECȚII DIN BUZĂU. 3 angajate dintr-un foc. Câte mai urmează?

Coronavirusul a intrat într-o fabrică de confecții din municipiul Buzău.

Trei angajate au fost depistate cu infecție cu noul virus. Este vorba despre femei cu vârste de 36, 39 și respectiv 54 de ani. Toate au simptome. De altfel, ele ar fi cerut DSP să fie testate după ce ar fi început să aibă semne de COVID-19.

 Direcția de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă epidemiologică după confirmarea celor trei cazuri de infecție cu coronavirus.

În urma anchetei s-a stabilit că cele trei femei lucrează într-o hală de confecții, alături de alte circa 90 de angajate cât numără firma.

Toate angajatele au fost izolate la domiciliu împreună cu familiile lor și vor fi testate dacă vor începe să manifeste semne de boală.

Dat fiind că în hala respectivă lucrau numeroase angajate și, mai mult, ar fi dispus de un singur grup sanitar, este posibil ca numărul femeilor contaminate să crească în perioada următoare.

Actrivitatea fabricii a fost suspendată pentru 2 săptămâni.

Fabrica în care acum a intrat coronavirusul confecționează cămăși bărbătești, apreciate pe piața de profil. Când a început pandemia de coronavirus, proprietarii afacerii au decis să confecționeze și măști de bumbac.

În luna martie, când pe piaţă nu se găseau deloc măşti de protecţie, societatea respectivă a confecţionat astfel de echipamente pe care le-a donat buzoienilor, în pachete de câte cinci produse. Ulterior, a onorat o comandă importantă de astfel de măști, care au fost vândute unui lanț de farmacii din Buzău.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu