Alertă Coronavirus Buzău

ASISTENTĂ DE LA PEDIATRIA SPITALULUI JUDEȚEAN, CONFIRMATĂ CU COVID-19. Buzăul ajunge la 211 îmbolnăviri

Buzăul înregistrează sâmbătă 7 noi îmbolnăviri, ajungând la un total de 211 cazuri. Dintre  acești bolnavi, 110 s-au vindecat și externat.

Ceea ce stârnește îngrijorare acum este faptul că noul coronavirus a pătruns într-o fabrică de confecții cu peste 90 de angajate, dar și faptul că o asistentă de la Pediatrie, din Spitalul Județean, a fost contaminată. Este vorba despre o asistentă în vârstă de 44 de ani, asimptomatică. Femeia a fost testată la intrarea în tură și a ieșit pozitivă. Medicii epidemiologi au declanșat o anchetă, fiind important de stabilit cum a contractat cadrul medical virusul, dat fiind că se află în secția de Pediatrie și intră în contact cu copii bolnavi.

Epidemiologii merg pe varianta ca femeia să fi luat virusul de la soțul ei, care este șofer de TIR.

Anchetă continuă și va stabili numărul contacților și următoarele măsuri, dacă se vor dispune, la nivelul secției de Pediatrie.

Tot la ultima raportare au mai fost depistați cu coronavirus o bătrână de 72 de ani, venită la spital cu simptome de COVID-19 și testată și o femeie de 67 de ani, spitalizată în Secția Pneumoftiziologie a Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Toți pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.