Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

(EXCLUSIV) CORONAVIRUSUL A AJUNS ȘI LA SPITALUL SĂPOCA, INCLUSIV ÎN SECȚIA OJASCA. Zeci de contacți ai bolnavilor cu COVID-19, identificați

Coronavirusul a ajuns și în Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. O pacientă care era internată aici și o alta, care fusese spitalizată în secția exterioară de la Ojasca, au fost confirmate cu COVID-19.

După ce au fost testate pozitiv, cele două femei au fost transportate și internate la Spitalul Municipal din Rm.Sărat, unde sunt tratate de pneumonia provocată de virusul SARS-COv-2, dar și de afecțiunile psihice pe care le au. Una dintre ele are inlusiv sechele în urma unui accident vascular cerebral.

”Avem două paciente, una de la Spitalul Săpoca, una de la Ojasca, au  vârste aproximative de 40 și respectiv 60 de ani. Sunt imobilizate la pat. La început au fost agitate, probabil din cauza schimbării mediului ambient, însă acum sunt bine. Primesc tratament psihiatric și pentru COVID-19”, a declarat pentru șansanews.ro directorul medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat, Felicia Vasile.

În urma confirmării celor două cazuri de infecție cu coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au fost dispuse o serie de măsuri la nivelul unității medicale și a secției exterioare Ojasca.

În primul rând, au fost identificați contacții, 74 la număr, și au fost testați.  

În al doilea rând, s-a efectuat o dezinfecție a tuturor secțiilor, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului.