Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CORONAVIRUSUL, TOT MAI AGRESIV. Ce au pățit unii buzoieni care au crezut că s-au vindecat de COVID-19. Dă și mai mult de gândit

Mai mulți buzoieni care au fost tratați pentru infecția cu coronavirus și au fost externați după ce testele repetate pentru COVID-19 au fost negative, au revenit după o perioadă la spital, prezentând simptome specifice coronavirusului. Medicul șef al UPU Smurd Spitalul Județean Buzău, Adrian Zoican, a dezvăluit, în direct la Focus Tv, că în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe astfel de cazuri. Pacienți declarați vindecați și externați s-au reîntors la spital cu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Buzoienii au avut nevoie de alte zile de internare pentru a primi îngrijiri de specialitate, organismul lor fiind serios afectat de virus.

“ Au fost pacienți care s-au externat negativi și s-au prezentat din nou la spital cu simptomatologie specifică infecției COVID. Nu sunt foarte mulți, dar s-au întors. Nu știu dacă au fost din nou pozitivi, pentru că ei au fost internați pe alte secții, dar s-au întors la spital cu simptome de insuficiență respiratorie, specifice patologiei. De altfel, acest virus produce niște modificări la nivelul țesuturilor care permit recăderi, să zic așa. De exemplu, la nivelul plămânului rămân urme de fibroză, pacienții dezvoltă forme cronice de insuficiență respiratorie.”, a declarat medicul Adrian Zoican.

În plus, medicul șef al UPU Buzău a subliniat că pe zi ce trece, noul coronavirus se dovedește a fi tot mai agresiv și afectează persoane de toate vârstele. Coronavirusul se răspândește cu rapiditate și trimite în spital nu doar persoane vârstnice, cu o stare de sănătate precară, ci chiar și tineri care nu sunt diagnosticați cu vreo afecțiune.

“  S-a dovedit că există anumite categorii vulnerabile, cum ar fi diabeticii, hipertensivii, cei cu boli cronice. Problema este că noul coronavirus nu are nicio regulă, poate să afecteze și persoane tinere, fără patologii.”, a declarat la Focus Tv, medicul Adrian Zoican.

În aceste condiții, prevenția este cea mai sigură metodă de a ne feri de noul coronavirus.

“Să purtăm masca de protecție este cel mai simplu gest pe care putem să-l facem, în primul rând pentru protecția noastră. Dacă vom face ca acest virus să nu se mai răspândească așa de repede, probabil, la un moment dat, virulența lui va scădea și va dispărea.”, a mai spus medicul șef al UPU Buzău, Adrian Zoican.