Actualitate

Cozile interminabile de la intrarea în țară i-au pus capac unui buzoian. Sătul să mai aștepte, bărbatul a demarat în trombă și era să lovească un polițist. Cum s-a terminat totul

Urmărire ca în filmele de acțiune cu un buzoian în rolul principal negativ. De asta au avut parte polițiștii de frontieră de la Vama Veche, județul Constanța, luni seara. Șoferul unei autoutilitare, un bărbat din Buzău, sătul de timpul lung de aşteptare la intrarea în ţară, a depăşit coloana de maşini din faţa sa. Indicaţiile poliţiştilor de frontieră, de a intra înapoi în coloană, nu doar că au fost ignorate, dar şoferul a făcut complet opusul. A intrat în mod ilegal în țară, după care a circulat pe contrasens, unde aproape a lovit unul dintre polițiștii care se afla pe artera de control.

Incidentul s-a întâmplat luni seara, în jurul orei 22:40. Șoferul, un buzoian, care circula cu o autoutilitară Mercedes pe direcția Bulgaria – România, şi-a pierdut răbdarea în coloana de mașini. Nu a mai vrut să respecte indicațiile polițiștilor de frontieră și a intrat în mod fraudulos în țară. A circulat pe contrasens, unde era să calce unul dintre polițiști, care se afla pe artera de control. Polițiștii de frontieră au pornit imediat în urmărirea fugarului, care a fost prins după 10 kilometri, în Mangalia, cu ajutorul Poliției Municipale.

“Şoferul a depăşit pe contrasens coloana de maşini aflate pe teritoriul Bulgariei pentru controlul de frontieră, iar la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a intra la rând pe banda destinată controlului de frontieră, acesta a accelerat, punând în pericol integritatea fizică a poliţistul de frontieră aflat pe arteră în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi a continuat deplasarea, intrând în ţară pe contrasens”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Buzoianul a fost sancționat contravențional și și-a pierdut dreptul de a conduce pentru 30 de zile. De asemenea, el este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și ultraj.

Poliția de Frontieră Vama Veche menționează că marți, timpul de așteptare la graniță a scăzut față de ziua precedentă de la trei la o singură oră.