Actualitate

Crăciun, la Urgențe. Sute de buzoieni au ajuns la spital după mesele copioase

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a avut un Crăciun aglomerat. Aproape 300 de pacienții cu boli cronice, învinși de tentația meselor pline de bucate gustoase, dar și buzoienii care au pierdut lupta cu paharele încărcate de alcool au avut nevoie de îngriji medicale de urgență. Totuși, reprezentanții Spitalului Județean Buzău spun că numărul pacienților nu a fost mai mare decât cel înregistrat, de obicei, în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Și În acest an, buzoienii au dat dovadă de cumpătare în ceea ce privește masa de Crăciun. La U.P.U-SMURD, în ziua de Crăciun,  s-au prezentat 125 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. A doua zi, s-au înregistrat 146 de persoane. Cazuistica a fost una specifică sărbătorilor, respectiv au predominat insuficiențele cardiace, traumatismele, accidentele vasculare. Nu au lipsit nici persoanele aflate în stare de ebrietate, care au consumat alcool peste măsură”, informează Spitalul Județean.

Însă greul nu a trecut. Astăzi, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, urmează Revelionul și Sfântul Vasile ceea ce înseamnă că sunt în continuare motive de sărbătoare și petreceri cu mese copioase motiv pentru care medicii recomandă, în continuare, cumpătare atunci când vine vorba despre regimul alimentar și, în special, consumul de alcool.