Actualitate

Credeați că s-a dus iarna? Îngheț la sol, brumă și temperaturi negative până joi!

Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire accentuată a vremii în toată țara. Vor fi temperaturi negative, de până la -10 grade, cu îngheț la sol și căderi de brumă.

Meteorologii au emis o informare valabilă pentru întreaga țară, care este în vigoare de azi până joi, 30 martie, ora 9.00

”În intervalul menţionat vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 şi 0 grade şi se va produce brumă sau îngheţ la sol”, arată ANM.

Totodată, se menține avertizarea cod galben privind intensificări ale vântului până diseară la ora 23.00, precum și cea cod portocaliu valabilă pentru zona montană a județului Buzău. După ora la care expiră avertizarea, vântul se va mai potoli. Doar în zona montană a județului vântul va mai avea intensificări. O altă avertizare cod galben vizează, în schimb, ziua de mâine.

  ”În cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55…60 km/h”, arată avertizarea, valabilă pentru zona montană din Buzău în intervalul 29 martie, ora 6.00 – 29 martie, ora 21.00.