Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CREȘTE NUMĂRUL BUZOIENILOR DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19 DAR ȘI AL DECESELOR. Ce cifre au raportat autoritățile miercuri

Buzăul înregistrează miercuri, 2 decembrie, 57 de cazuri noi de COVID-19 dar și un deces în rândul pacienților confirmați cu infecție cu coronavirus.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 57 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Din cei 57 de pacienți, 2 au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 4  în unități sanitare din alte județe. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 82 de ani.

Miercuri, 2 decembrie, Buzăul a ajuns la un total de 6658 persoane confirmate pozitiv COVID-19. Dintre acestea, 5260 s-au vindecat, în timp ce 175 au decedat. Ultimul deces este raportate miercuri. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani. Buzoianul s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Pe fondul afectării pulmonare extinse, pacientul a decedat. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă, adenom de prostată.