Actualitate Șansa de Nehoiu

DESCHIDEREA SPITALULUI CFR, AMÂNATĂ DIN NOU! Spitalul Nehoiu, fără specialiști pentru COVID. Ce soluții au mai rămas

Amenajarea de noi locuri pentru pacienții COVID în spitalele din județul Buzău pare o misiune aproape imposibilă. Spitalul CFR nu poate fi încă transformat în spital suport COVID, deși autoritățile de sănătate publică sperau ca acest lucru să se întâmple săptămâna aceasta. Și nici Spitalul Orășenesc Nehoiu nu pare o variantă mai bună, atât din cauza distanței față de municipiul Buzău, cât și din cauza lipsei de medici specialiști.

În ceea ce privește Spitalul CFR, autoritățile anunțau recent că toți pașii au fost urmați și că urmează ca în cel mai scurt timp să fie internați primii pacienți diagnosticați cu coronavirus. Însă, pe parcurs sa apărut o nouă problemă care nu permite deschiderea secției COVID la CFR.


Medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău

O altă variantă luată în calcul este spitalul orășenesc Nehoiu. Numai că, analizată atent situația, spitalul aflat la o distanță de peste 60 de km de municipiul Buzău nu pare cea mai bună soluție.


Medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău

Directorul Spitalului Nehoiu, Sergiu Remișovschi, recunoaște că unitatea pe care o conduce nu ar putea face față unei asemenea sarcini, de a îngriji și pacienți confirmați cu coronavirus.  Unul dintre motive ar fi imposibilitatea asigurării unor circuite separate. Dar cea mai gravă problemă este lipsa medicilor specialiști care să îi  îngrijească pe bolnavii COVID. La Nehoiu nu există medic infecționist dar nici pneumolog.

În județul Buzău, pacienții COVID sunt tratați în spitalul suport de la Râmnicu Sărat și în două secții ale Spitalului Județean. Locuri libere mai sunt la Râmnicu Sărat, însă și aici criza de medici se resimte din plin iar activitatea se desfășoară cu dificultate.