POLITICĂ

CRISTI ROMANESCU: ”Buzăul, Nehoiul și Râmnicul au tras în jos PNL”

PNL a  obținut 10 primării după votul de duminică, potrivit liderului partidului, deputatul Cristi Romanescu, cu 3 mai multe față de cele obținute la anteriorul tur de scrutin.

Administrațiile pe care și le-a adjudecat PNL sunt, conform lui Romanescu, Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoși, Padina, Beceni și Vadu Pașii.

Chiar dacă PNL a reușit să câștige 10 primării, mai multe ca la alegerile din 2016, scrutinul din 27 septembrie se remarcă prin faptul că omul PNL, candidat  la Primăria municipiului reședință de județ, nu a reușit mai mult de 7.4 la sută.

În fața unui asemenea rezultat, liderul PNL, Cristi Romanescu, care a obținut în postura de candidat la Consiliul Județean mai multe voturi decât media partidului, a declarat că nu poate face altceva decât să-l felicite pe Toma ”care și-a vândut marfa mai bine”.

”Faptul că avem 10 primari PNL în județul Buzău, înseamnă că încă suntem în faza de reconstrucție a organizațiilor locale cu forțe proprii, ceea ce este foarte important să subliniem. (..) PNL sigur și-ar fi dorit un număr mai mare de mandate, ne gândeam la dublarea numărului de primari din 2016. Nu s-a putut, asta e. Îl felicit pe domnul primar Toma pentru rezultatul pe  care l-a obținut. A fost un candidat redutabil. Faptul că Adrian  Zoican a obținut un rezultat în raport cu domnul primar Toma de 10 ori mai mic, asta nu înseamnă că nu a încercat să aibă o campanie susținută și foarte bine organizată, doar că probabil nu a știut să promoveze foarte bine toate lucrurile pe care a încercat să le facă în mandatul de primar și de ce să nu recunoaștem, primarul în funcție a știut să își vândă marfa și asta sunt rezultatele.”

Romanescu spune, totodată, că din cauza rezultatelor obținute de candidații de la Rm.Sărat, Nehoiu și Buzău, partidul a avut de suferit la procentul obținut la nivel de județ:

” La Râmnicu Sărat, Nehoiu și Buzău, ne așteptam la un rezultat mai bun, au tras un pic în jos si rezultatul PNL, ne-am așteptat ca în aceste trei localități unde bazinul de voturi e semnificativ să fi fost un rezultat mai bun. Urmează să analizăm, în perspectiva viitoarelor alegeri”.

 La conferința de presă organizată luni la PNL,  dr. Adrian Zoican nu a fost prezent,  Cristi Romanescu susțin că acesta are probleme familiale care l-au ținut departe de prima întâlnire cu jurnaliștii de după votul de la alegerile locale.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Este mult mai simplu ! Tu ai tras în jos și așa va fi cât vei rămâne președinte la Buzău în conivență cu PSD și cu acordul lui mandolină care-l protejează print tine pe Ciolacu la Buzău. Asta așa, ca să știi că știm.