POLITICĂ

CRISTI ROMANESCU, DESPRE POSIBILA REVENIRE A LUI PETRE EMANOIL NEAGU ÎN PNL: ”Oricum, mi-ați dat o veste!” Ciolacu, ședință cu primarii, dimineață

Social democrații decid la ora postării acestei știri dacă merg pe mâna lui Petre Emanoil Neagu pentru câștigarea Consiliului Județean. Ședința vine după ce cu o zi în urmă, primarul Constantin Toma s-a opus candidaturii lui Neagu pentru un nou mandat. Înainte de ședința decisivă, care a început la ora 11.00 și se desfășoară în mediul online, liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, ar fi avut o serie de discuții cu primarii din județ, pentru a vedea dacă îl sprijină sau nu pe Neagu, pentru un nou mandat. Cu concluziile discuțiilor purtate cu primarii, dar mai ales cu puterea de lider al PSD, Ciolacu a mers la ședință și va tranșa lucrurile.

Pe de altă parte, surse politice spun că după scandalul de miercuri seară, Neagu ar fi avut o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, dar și cu mai mulți miniștri PNL.

Iată mai jos, exclusiv, poziția liderului PNL Buzău, Cristi Romanescu, cu referire la ce se întâmplă în PSD și varianta ca Petre Emanoil Neagu să revină în PNL:


” Nu știu nimic. Am fost în teritoriu ieri, am venit foarte târziu și acum sunt în teritoriu. Nu pot să am o reacție la ceva ce nu știu. E o problemă internă, cred că au mai avut discuții de genul acesta. Nu are rost să facem speculații pe lucrurile care nu sunt clare. În momentul în care chiar aș avea vreo discuție, vreo intenție, fără doar și poate se poate sta de vorba, dar deocamdată nu am ce comenta. Noi suntem acum cu chestiuni organizatorice, cu strângere de semnături, cu montat banere. După ce vor tranșa lucrurile și vom avea o certitudine, atunci vom putea vorbi. Oricum, mi-ați dat o veste…”.

Pe de altă parte, există și varianta ca lucrurile în PNL să se tranșeze și peste capul lui Romanescu iar susținerea lui Neagu, în funcție de ce se întâmplă astăzi în PSD, să fie în totalitate decizia liderilor de la Centru.


Reamintim, PSD este pe un butoi cu pulbere iar toate scenariile stabilite până acum pentru alegerile locale de luna viitoare, cu Constantin Toma, candidat pentru un nou mandat de primar și cu Petre Emanoil Neagu, candidat pentru șefia Consiliului Județean, pot sări în aer. Totul se întâmplă după ce primarul Constantin Toma a anunțat, în ședință PSD, că nu-l susține pe Neagu pentru un nou mandat la vârful Consiliului Județean. Dat fiind că tot trecutul lor recent a fost presărat cu neînțelegeri și împunsături, Petre Emanoil Neagu spune aici că se aștepta la o asemenea poziție din partea lui Toma, de a nu –l susține și de a a-și face publică părerea în fața tuturor colegilor de partid. Deși speră că până la urmă va merge la braț tot cu PSD, Petre Emanoil Neagu spune ferm că, orice s-ar întâmpla, cu sau fără susținerea social democraților, va candida pentru un nou mandat. Asta înseamnă că orice scenariu este posibil, inclusiv acela de a reveni în PNL, partid pe care l-a mai condus în perioada 2005-2008.

Evenimentele din PSD sunt în desfășurare la ora postării acestei știri, orice este posibil ! Social democrații s-au reunit de la ora 11.00 pentru a lua decizia finală: dacă partidul merge sau nu pe mâna lui Neagu pentru șefia Consiliului Județean.

REVENIM CU DETALII!