POLITICĂ

PSD ARDE! MEGASCANDAL! Toma dă să-l execute pe Neagu! Primele declarații exclusive ale președintelui Consiliului Județean! Ce spune Ciolacu! Neagu tot va candida

Șansanews.ro are în exclusivitate reacția președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, după cutremurul din PSD generat de poziția primarului Constantin Toma de a nu-l susține pe Neagu pentru un nou mandat.

Așa cum șansanews.ro a scris aici, Constantin Toma, a anunțat miercuri în Comitetul Executiv Național al PSD Buzău că nu agreează varianta ca Petre Emanoil Neagu să fie candidatul social democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean, anunțând că senatorul Lucian Romașcanu este cel pe care mizează. Poziția lui Toma a stârnit un adevărat tsunami în rândul social democraților buzoieni iar, joi, înaintea unei noi ședințe, care se va desfășura tot în sistem online, în care se așteaptă ca lucrurile să fie tranșate, Petre Emanoil Neagu vine cu bomba zilei. Că va fi sprijinit sau nu de PSD, deși își dorește continuarea proiectelor în cadrul acestei formațiuni, Neagu anunță că va candida, oricum, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău.

”Miercuri a fost un comitet executiv online la care s-au propus și validat candidaturile primarilor pentru alegerile din 27 septembrie. La candidatura mea a fost o opoziție, a domnului primar Toma, mi se pare absolut firesc până la urmă într-un partid. Toți ceilalți primari au fost de acord cu candidatura mea, domnul primar Toma, nu, ședința s-a întrerupt și se va relua astăzi de la ora 11.00, tot în sistem online. Mă așteptam la o asemenea reacție, probabil e un conflict mai vechi, referitor la Compania de Apă, unde am avut poziții diferite. Eu sper ca, astăzi, să primesc votul PSD și să continuăm proiectele începute. Îmi doresc asta și nu iau în calcul altă variantă, la acest moment. Nu mă aștept să nu mă susțină partidul. Pe de altă parte, dragoste cu forța nu se poate. Eu voi candida la funcția de președinte al Consiliului Județean”


Președintele Consiliului Județean a adăugat că a avut o discuție cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, după cele întâmplate miercuri seară iar joi, spune Neagu, după ședința de la ora 11.00, speră că va avea votul partidului pentru a merge mai departe în această formulă. Dacă nu, oricum, Neagu anunță ferm că va candida pentru funcția de președinte al CJ Buzau

” Am avut o discuție cu dl. președinte, nu e firesc să răspundem instinctual unei asemenea situații, eu nu vreau să ma joc cu destinele unor oameni, la domnii primari nu am intervenit în nici un fel și nici nu voi interveni. Am o satisfacție sufletească. După cele întâmplate, nu am sunat pe nimeni, dar m-au sunat absolut toți primarii pentru a mă susține. Și mai am o satisfacție: am primit peste 300 de mesaje de la oameni politici, din societatea civilă. Am o satisfacție că oamenii mă susțin, în rest mă supun votului partidului. Nu mă aștept să nu mă susțină, însă dacă sunt alte interese și se vrea să existe o oarecare dezordine și neliniște în PSD, în preajma alegerilor, se poate întâmpla, dar eu nu le provoc. (..) Nu am luat în calcul să merg cu primarii la alt partid. Nu fac afirmații că țin primarii în buzunar și că vor merge cu mine. Nu voi interveni la nici un primar să mergem într-o altă construcție. Cine dorește… oricum timpul e foarte scurt, în momentul acesta nu iau în calcul nici o variantă alta decât sa fiu validat de PSD, dar orice s-ar întâmpla, cu siguranță eu voi candida la funcția de președinte al Consiliului Județean”:

O nouă ședință a social democraților buzoieni începe la ora 11.00. La întâlnirea online va participa și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Șansanews.ro vă va ține la curent cu toată evoluția acestei situații politice neașteptate, totuși. De la noi veți afla primii ce decizii vor lua greii PSD, dacă partidul va merge în continuare pe mâna lui Neagu pentru șefia Consiliului Județean ori planurile inițiale vor fi schimbate, ceea ce va genera un cutremur de mari proporții pe scena politica buzoiana.