Actualitate

Criza de judecători aduce pensionarii la muncă. Mai mulți magistrați pensionari revin în fața justițiabililor

Mai mulți judecători care au ieșit la pensie în ultimii ani, cei mai mulți ca urmare a temerilor privind eventuale modificări legislative care puteau duce la majorarea vârstei de pensionare, se întorc în sistem. Este vorba despre magistrați care au făcut cereri de reîncadrare pe funcții, cereri aprobate ulterior de Consiliul Superior al Magistraturii. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru reîncadrarea în funcţia de judecător a magistraților.

Astfel, schema de personal a Judecătoriei Buzău va fi completată cu încă două nume. Monica Anghel, fost judecător la Judecătoria Vălenii de Munte, va activa la Buzău, la fel și Costache Roșca, fost președinte al Judecătoriei Pogoanele.

La Tribunalul Buzău revine judecătorul Iulia Mocanu, cea care s-a ocupat de diverse dosare aflate pe rolul instanței buzoiene în perioada 2006-2022, fiind eliberată din funcție, prin pensionare, în vara anului trecut. În cererea de revenire în magistratură, judecătoarea a menționat că a decis să se întoarcă la Tribunalul Buzău pentru a-și ajuta foștii colegi, care se confruntă cu o situație dificilă din cauza volumului mare de muncă și a personalului insuficient.

Forțe noi și la Judecătoria Pogoanele. Cererea Mihaelei-Camelia Cristescu, fost magistrat la Râmnicu Sărat, de reîncadrare în funcţia de judecător, a fost aprobată, așa că va reveni în magistratură, dar nu la Râmnic, cum își exprimase inițial dorința, ci la Pogoanele.