Actualitate

CRIZA LOCURILOR DE VECI, TOT MAI MARE! 2.000 de decese, înregistrate anual. Ce anunț a făcut primarul Toma

Record negativ la Buzău. 500 de persoane au murit, în medie, în fiecare lună din 2020,  în județul Buzău. Cifrele au crescut spre finalul anului, când, de exemplu, în noiembrie numărul deceselor a ajuns la aproape 800 de persoane. Situația este alarmantă mai ales că aproape o treime din aceste decese au fost înregistrate în municipiul Buzău, unde există și o criză acută a locurilor de veci.  În acest context, primarul municipiului Buzău a anunțat că va grăbi amenajarea unui cimitir municipal pe care vrea să-l dea în folosință până la finalul anului 2021.

Este vorba despre cimitirul municipal ce urmează să fie amenajat pe terenul preluat de la Armată. Acesta va avea o suprafață totală de 5,7 hectare. Încă din octombrie anul trecut, a fost data o Hotărâre de Guvern prin care respectiva suprafață a trecut din administrarea Armatei în cea a Primăriei Buzău.

Odată făcut acest pas, autoritățile locale au trecut la etapa următoare. A fost întocmit proiectul, iar săptămâna viitoare acesta va fi supus aprobării consilierilor locali.

”Săptămâna viitoare vom ține o ședință de Consiliul Local pentru a aproba indicatorii tehnico-economici pentru viitorul cimitir municipal , iar până la sfârșitul anului vom finaliza această investiție. Presiunea este foarte mare pentru că nici în cimitirele parohiale, nici în cele municipale nu mai e niciun loc de veci”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Edilul a explicat că potrivit studiului de fezabilitatea investiția va fi în jur de 2 milioane de euro.

Pe de altă parte, autoritățile locale au în vedere amenajarea a încă două cimitire, unul în Simileasca, și altul într-o altă zonă ce urmează să fie stabilită și care, cel mai probabil, va putea fi folosit de persoanele ce au altă religie decât cea creștin-ortodoxă.

În administrarea Primăriei Buzău sunt în prezent patru cimitire.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cimitirele Buzaului sunt lasate in paragina. Arata execrabil. Doar la Eroi s-a investit si s-a facut curatenie, de dragul lui Dragnea. Oare numai mortii demnitarilor si ai pilosilor trebuie cinstiti cum se cuvine? Mergeti in Cimitirul Sf. Gheorghe sa vedeti ce dezastru e! Rusinea rusinilor acestui oras. Daca Toma si Cuza aveau parintii ingropati acolo tot asa arata cimitirul? Sa i trimitem in schimb de experienta la cimitirul eternitatea din ramnicu sarat, sa vada cat de frumos aa menajat primaria acolo. E ca intr-un parc. Sa spuna Toma de intelegeri are cu armata, de vrea sa faca cimitir in padurea Crang, langa unuitatea de parasutisti. Buzaul are terenuri, ce sa caute cu cimitirul in poarta Crangului, la Micro 14? De ce s-au trimis oameni in somaj tehnic de la Urbis, daca aveau de lucru la greu in cimitire???? Nu-l duce capul deloc pe Cuza.