Actualitate

CRIZA SANITARĂ OBLIGĂ TERASELE SĂ SE REINVENTEZE! Restaurantul Pik-Nik, noutăți absolute! De săptămâna viitoare, chiar picnic în grădină

De săptămâna viitoare, ori cel târziu 15 iunie, buzoienii care vor să bea o cafea în aer liber sau să se relaxeze seara la o terasă unde să aibă parte de produse de calitate dar și de o atmosferă primitoare, vor putea opta pentru terasa restaurantului PIK-NIK. Deși Guvernul a dat undă verde redeschiderii teraselor încă de la 1 iunie, PIK-NIK, unul dintre restaurantele cu renume în Buzău, a decis să  nu se grăbească și să aștepte să-și redeschidă porțile la momentul potrivit. Adică, mai aproape de momentul în care incertitudinea generată de criza coronavirusului  va fi depășită, astfel încât clienții să poată fi primiți în condiții de siguranță maximă.  Săptămâna viitoare sau cel târziu în data de 15 iunie, terasa restaurantului PIK-NIK ar putea găzdui primii clienți din acest sezon cald.

“ Din păcate nu ne-am reluat activitatea. Nici nu vreau să încerc să deschid terasa până nu se dau și normele ultimei legi referitoare la ajutorul de 45,5 %. Așteptăm acum, luni, să luăm o decizie astfel încât să putem da drumul așa cum trebuie. În principiu, noi ne gândim pentru săptămâna viitoare, sau cel târziu 15 iunie.”, a declarat pentru ȘANSANEWS.RO, Valentin Cojanu, administrator restaurant.

Zilele acestea se fac ultimele pregătiri pentru aranjarea meselor pe cele două terase ale restaurantului. Lucrurile sunt în proporție de 80 % pregătite dar se lucrează și până luni totul va fi gata astfel încât locația să prindă din nou viață. Mesele sunt așezate la o distanță de 2 metri una de alta, conform regulilor, ospătarii sunt pregătiți cu materiale dezinfectante, cu măști și mănuși, astfel încât să evite orice risc de îmbolnăvire. Toate acestea vor face ca numărul meselor la care se pot așeza buzoienii să fie la jumătate față de cel din anii trecuți.

O TERASĂ DOAR PENTRU TINE ȘI FAMILIA TA”

După luni întregi în care activitatea a fost sistată iar veniturile au fost zero, reprezentanții terasei PIK-NIK vor să revină în forță, așa că au pregătit o serie de noutăți pentru buzoieni. De la mese aranjate pe iarbă verde, într-un decor de poveste, până la terase ce pot fi rezervate de o singură familie, pentru o petrecere la care să ia parte doar cei dragi.

“ Vor fi cel puțin două locuri noi pentru clienți pentru că aproape toate spațiile amenajate le transformăm în mese pentru terasă, în aer liber. Noi avem terasă sus, terasă jos, și mai avem câteva spații pe care le putem folosi. Spații chiar în grădină, verdeață. Va fi un loc potrivit pentru petrecerea câtorva ore în aer liber. Plus că putem oferi două locații doar pentru grupuri, bineînțeles cu distanțare socială de 2 m, ceea ce înseamnă că o familie mai numeroasă poate veni și avea un party pe terasă, o terasă pentru tine și familia ta, cu păstrarea distanței corespunzătoare între mese.”, a adăugat Valentin Cojanu, administrator restaurant.

Chiar dacă vor relua activitatea pe terasă, reprezentanții restaurantului PIK-NIK așteaptă ca situația generată de răspândirea noului coronavirus să revină la normal cât mai repede astfel încât să poată fi reluate evenimentele clasice în restaurant, cele care aduc venituri și care mențin pe linia de plutire afacerea.

Problema este că terasele funcționează doar în perioada sezonului estival. La un moment dat vine toamna, sau dacă vremea n-o să-ți permită, o să ai pierderi destul de mari. Știți ce se întâmplă dacă jumătate din vară ar ploua sau ar fi foarte frig. Atunci, baza este interiorul restaurantului unde poți organiza evenimente gen moț, cununie, botez.” a spus pentru ȘANSANEWS.RO Valentin Cojanu, administratorul restaurantului PIK-NIK.