Actualitate

CUM A FĂCUT VLAD PUFU COTIDIANUL ”ȘANSA BUZOIANĂ” CU BANII DE LA NUNTĂ

”Șansa Buzoiană, este unul dintre cele mai vechi cotidiene de pe piața media din Buzău, însă puțini sunt cei care îi știu istoria. Totul a început în urmă cu 23 de ani, iar proiectul este descris de Vlad Mircea Pufu, fondatorul grupului media care deține brandurile Focus FM, Focus TV, Șansa buzoiană, ȘansaNews, ca fiind ”un tupeu” în condițiile în care piața buzoiană avea la momentul respectiv un cotidian cu peste 30.000 de exemplare tiraj zilnic. 

Prima ediție a printului a ieșit de sub tipar în 1997. Un moment în care Vlad Mircea Pufu a crezut și a investit aproape tot ce avea: experiența acumulată în grupurile media la care lucrare în București, energia unui tânăr antreprenor aflat la început de drum și banii de la nuntă. Fondatorul grupului media a povestit, într-un interviu la Focus TV, despre cum a pus pe picioare o adevărată industrie media la Buzău și cum, în loc să-și cumpere o mașină, a ales să-și investească banii obținuți ca dar de nuntă în ”Șansa Buzoiană”.

”La acel moment, la Buzău era un mare cotidian local cu 30.000 de exemplare tiraj zilnic. Cu toate acestea am venit la Buzău. Am capacitat mai mulți oameni care au avut încredere în mine, și vă spun sincer, cu banii de la nuntă am făcut ”Șansa Buzoiană”. În loc să-mi iau o Dacia am investit în „Șansa buzoiană”. Au urmat trei ani, din 1997 până în 2.000, foarte tulburi pentru mine. Am stricat anumite obiceiuri, anumite înțelegeri”, a povestit Vlad Mircea Pufu.

În scurt timp colectivul redacțional s-a conturat. Ulterior a apărut și ”Anunțul Buzoian”. Încet, încet ”Șansa Buzoiană” a urcat în preferințele cititorilor reușind să devină, în câțiva ani, alături celelalte produse media din grupul fondat de Vlad Mircea Pufu, o industrie media în Buzău. Mai multe amănunte despre începuturile cotidianului ”ȘANSA BUZOIANĂ” și interviul video aici.

”În viața nu trebuie să crezi niciodată că nu vei reuși. Eu am crezut că voi reuși și am scos primul număr, și al doilea, 50 și 100 și ziarul a început să se așeze”, a punctat Vlad Mircea Pufu.