Actualitate

Cum a primit Toma vestea morții lui nea Beni. Prieten și susținător de-al artistului, edilul Buzăului deplânge moartea celui pe care îl numește ”un brand al Buzăului” (FOTO)

Primarul Buzăului, Constantin Toma,  a primit în Franța vestea că nea Beni nu mai este.  Un prieten și un susținător de-al lui Benone Sinulescu, edilul Buzăului a declarat cu tristețe că decesul artistului, originar din Siriu, este o pierdere pentru întreaga comunitate buzoiană.

”Este o veste tristă pentru orice buzoian, pentru că omul acesta s-a identificat aproapă toată viața lui cu Buzăul. Are peste 160 de melodii în care cântă locurile natale. Așa a fost toată viața și așa va fi în continuare, un motiv de mândrie pentru Buzău și buzoieni.”

Primarul Toma a dezvăluit și când a vorbit ultima dată cu nea Beni:

„Din păcate, nu am mai vorbit cu el de foarte mult timp, am vorbit însă cu soția lui. Ultima dată am vorbit acum câteva luni, înainte de acel accident pe care l-a suferit când a fost găsit picat în casă. De atunci nu am mai putut vorbi că nu mai era conștient.”

Nea Beni era cetățean de onoare al localității Țintești iar în 2017, fusese declarat ”Omul anului”, la Buzău.

În semn de apreciere pentru nea Beni, autoritățile din Palatul Comunal au organizat încă de acum câțiva ani un festival ce poartă numele artistului, festival care va fi menținut și va deveni tradiție:

„Cu siguranță, îi vom duce numele mai departe, într-un fel sau altul. Noi începusem un festival cu el, festivalul  „Benone Sinulescu”, pentru că este un brand pentru Buzău și tot ce înseamnă muzica populară românească. Cu siguranță a fost unul dintre cei mai mari artiști al muzicii populare românești”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Constantin Toma.