Actualitate

Cum a reușit o buzoiancă să facă peste 30 de plăți cu un card care nu era al ei

foto: economica.net

Aveți mare grijă cui oferiți datele cardului dumneavoastră. Un buzoian s-a trezit fără 5.000 de lei, dar și că are de plată dobânzi uriașe la bancă, după ce altcineva s-a folosit de cardul lui. Bărbatul a mers direct la poliție, iar ceea ce au descoperit anchetatorii l-a uimit peste măsură: cardul său fusese folosit de o femeie pe care o cunoștea foarte bine.

Totul a început în toamna anului trecut, când buzoianul a făcut parte din comisia pentru referendumul pentru unirea Buzăului cu Ținteștiul. Membrii comisiei au  stabilit ca la pauza de prânz să își comande meniul prin intermediul unei firme de livrare rapidă. Bărbatul i-a dat datele cardului său de credit unei colege din comisie, care avea aplicația de livrări instalată pe telefon. Totul a decurs fără probleme și nu s-a mai întâmplat nimic până recent, când posesorul cardului a primit notificări de la bancă, fiind anunțat că are de plătit o mulțime de bani, după ce suma de 5.000 de lei a fost retrasă de pe card.

Polițiștii cărora li s-a adresat au stabilit că femeia de 37 de ani este vinovată de ce s-a întâmplat. În decursul a trei zile, folosind datele cardului respectiv, ea a făcut 32 de comenzi prin serviciul de livrare rapidă.

”Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au identificat şi depistat principala bănuita în cazul unei infracțiuni de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.                Din verificări s-a stabilit faptul că în perioada 4 – 7 martie a.c., bănuita, o femeie în vârstă de 37 de ani, din municipiul Buzău, ar fi efectuat peste 30 de plăți electronice din contul persoanei vătămate către un comerciant de livrare rapidă. Păgubitul este un buzoian în vârstă de 30 de ani. Valoarea prejudiciului este de peste 5000 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activități infracționale a bănuitei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.