Actualitate

Cum arată Buzăul după viscolul de noaptea trecută

Update: Începând cu orele 11.00, se deschide circulația pe DN 2 B Buzău – Brăila, cu menținere restricție 3,5 tone.

Știrea inițială: Ultimul episod de viscol a adus ceva mai puține probleme, în județul Buzău. Măsura închiderii unor șosele naționale și județene înainte de apariția blocajelor a dat rezultate. Peste o sută de TIR-uri au fost trase pe dreapta, în zona Șoselei de Centură și în parcări din apropierea orașului Buzău. Filtrele instituite pe DN 2 E 85 spre Râmnicu Sărat, DN 2 B spre Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila nu au mai permis accesul niciunei mașini, măsură dispusă din cauza viscolului care a scăzut vizibilitatea sub 50 de metri.

Pe DN 2 E 85, traficul s-a reluat, mai târziu, în noapte, dar numai pentru autovehicule cu masă mică, care s-au deplasat în coloană, cu antemergător. Mai jos, în VIDEO, se observă cum erau condițiile pe tronsonul Crucea Comisoaiei-Oreavu, unde, la precedentul episod de vreme rea, sute de mașini au rămas blocate.

Viscolul de seara trecută a fost surprins, de altfel, și în alte zone, din afara șoselelor naționale. O filmare realizată în zona Râmnicului, de Radu Iftinoiu, cunoscut publicului pentru expedițiile sale în natură, surprinse în imagini spectaculoase, arată cât de puternic era viscolul, după lăsarea întunericului.

Mașini blocate au fost și, de data aceasta, pe unele drumuri județene, după cum anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar au fost scoase din nămeți, prin intervenția voluntarilor de la serviciile locale, ale primăriilor.

CJSU mai anunță că s-au înregistrat și întreruperi ale alimentării cu energie electrică în localitățile Tisau, Stîlpu, Costești, Smeeni, Gălbinași și Cilibia. Intervențiile echipelor furnizorului de electricitate s-au făcut operativ, astfel că în jurul orei 2.00 toți consumatorii erau realimentați de la rețele.