POLITICĂ

Cum au preluat oamenii lui Cioloș puterea în USR PLUS. Mișcarea care a schimbat totul

Cea mai importantă etapă a alegerilor interne din partidul progresiștilor buzoieni se apropie cu pași repezi. Convenția județeană de alegeri care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni va fi punctul final al unei serii de scrutinuri marcate de intense lupte de orgolii, dar nu numai.

La finele săptămânii trecute, însă, s-a consumat o altă etapă importantă și anume, Convenția Municipală Buzău, eveniment terminat cu rezultate mai mult sau mai puțin previzibile. Mai concret, după două zile de alegeri, gruparea PLUS din partidul progresiștilor a câștigat net înfruntarea cu useriștii. Președenția filialei Buzău și celelalte funcții importante din organizație au fost câștigate, după vot, de facțiunea pluseristă. Astfel, Denisa Coban a fost aleasă președintă, în timp ce prim-vicepreședinte a devenit Ovidiu Dașu. Potrivit unei postări apărute pe contul de Facebook al lui Răzvan Moraru, copreședinte interimar al organizației județene USR PLUS Buzău, dar și candidat înscris în cursa pentru președinția filialei județene a progresiștilor, componența Biroului Municipal Buzău este următoarea: Costel Caragea, Florin Drăgulin și Cosmin Irimia, vicepreședinți, iar Irina Gărjobu, Florinel Ion, Cătălin Citrea, Liviu Bănică, Marius Ioniță, Florin Stanciu, Ciprian Nicolae și Marian Gheorghiță, membri.

După cum se vede, contracandidatul Denisei Coban (PLUS), Laurențiu Belizan (USR), fost președinte interimar la municipiu, nu a prins o funcție de conducere, iar USR are doar trei membri în Birou, adică Florin Stanciu, Ciprian Nicolae și Marian Gheorghiță, restul fiind de la PLUS. Totodată, președintele comisiei de arbitraj a fost ales Ciprian Roșu și cenzor Cristina Uzum. Desigur, analizând USR PLUS la Buzău, ne arată că după fuziunea celor două formațiuni, încet, încet, PLUS  a preluat frâiele în organizația județeană. Iar acest lucru s-a accelerat puternic imediat după ce Silviu Iordache a devenit prefect. Cu o astfel de funcție în partid, PLUS a căpătat curaj, zeci și zeci de oameni s-au adunat lângă Silviu Iordache și Denisa Coban, astfel că USR a căzut pe locul doi, atât ca număr de membri, cât și ca putere. Se explică, astfel, de ce Dacian Cioloș a insistat atât de mult să aibă prefect la Buzău. Prin această funcție, PLUS județean s-a întărit considerabil.

Rămâne, așadar, de văzut dacă sâmbătă, când se supun la vot cele mai importante funcții la nivel de județ, vor apărea ceva surprize.