Actualitate POLITICĂ

Progresiștii, ultima bătălie. SÂMBĂTĂ SE ALEGE ŞEFUL USR-PLUS BUZĂU

Alegerile interne din filiala județeană USR-PLUS de la Buzău se apropie de final. Pe parcursul zilei de sâmbătă progresiștii buzoieni își vor alege șeful organizației județene și membrii structurii de conducere a filialei Buzău.

Pentru actul final s-au înscris copreședintele interimar Răzvan Mihai Moraru (PLUS) și Valeriu Mocanu (USR), iar rezultatul final se va cunoaște sâmbătă seară, după ce “poporul progresist” va vota la secția specială amenajată la Casa de Cultură a Sindicatelor de pe B-dul. Nicolae Bălcescu.

Modul în care s-a desfășurat, însă, precampania şi campania alegerilor interne din USR PLUS Buzău a arătat că oamenii lui Cioloş din judeţ s-au mobilizat mult mai bine, astfel că, printr-o mişcare eficientă, pluseriştii au reuşit să înscrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului statutar sute şi sute de membri cu drept de vot la alegerile interne.

Aşa se face că, la finele săptămânii trecute, votanţii pluserişti au reuşit să o scoată preşedinte la municipiul Buzău pe Denisa Coban, iar alături de ea, în oraşul Buzău s-a format o structură preponderent PLUS. Ca atare, cei 88 de delegaţi ai municipiului Buzău care vor vota la Conferinţa judeţeană de alegeri sunt de la PLUS. Cam la fel stau lucrurile şi în restul organizaţiilor locale, astfel că Mihai Moraru nu prea ar trebui să aibă emoţii.

Prin urmare, sâmbătă, Moraru ar trebui, cel puţin teoretic, să-l învingă uşor pe Valeriu Mocanu şi, astfel, să coloreze întreaga filială de la Buzău în culorile ale lui Cioloş. Mai precis, este de aşteptat ca atât preşedintele cât şi Biroului Judeţean USR PLUS să fie din partea pluseriştilor, iar cei 13 delegaţi pentru Comisia Naţională de la Bucureşti să aibă mandatul de a-l vota pe Cioloş pentru funcţia supremă.

Aşadar, deşi nu putem exclude surprizele, la Buzău, PLUS e pe cale să câştige fără putinţă de tăgadă războiul intern cu USR. Ce efecte vor avea aceste evoluţii politice de pe drepata eşichierului politic, rămâne să vedem.