Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Cum răspund social-democrații buzoieni comentariilor pe tema prieteniei cu primarul filorus al Chișinăului. M. Ciolacu: ”Îl felicit pe dl. Neagu, acolo trăiesc ROMÂNI!”

Comentariile pe tema informațiilor lansate printr-un document oficial venit din SUA-un raport al Departamentului Trezoreriei SUA -cu privire la modul în care Moscova finanțează partidul primarului de la Chișinău, Ion Ceban, continuă să producă ecouri la Buzău. Documentul instituției americane, preluat și de presa românească, l-a determinat, ieri, pe liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu, să ceară primarului Constantin Toma și președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, două administrații care au parteneriate și finanțări cu Primăria Chișinăului, în virtutea unor înfrățiri, să se delimiteze de primarul filorus Ion Ceban.

Subiectul a fost abordat și seara trecută, la conferința de presă susținută de liderii social-democrați la finalul alegerilro interne din PSD Buzău. Primul care a răspuns întrebărilor a fost liderul PSD, Marcel Ciolacu, venit acasă, împreună cu o importantă galerie de miniștri și fruntași social-democrați, să ia parte la scrutinul intern.

”Îl felicit pe domnul Neagu că a făcut acest lucru. În Republica Moldova trăiesc români! Statul român ajută, în acest moment, cu energie și gaze, Republica Moldova și foarte bine face! Cetățeni care stau în Chișinău sunt ajutați de statul român!…Haideți să vedem datoria, obligația noastră ca români să-i ajutăm pe românii noștri din Republica Moldova.” a comentat Marcel Ciolacu, accentuând apartenența cetățenilor de dincolo de Prut.

La rândul său, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a răspuns, afirmând:

”Consiliul Județean și Primăria Buzău au înfrățiri cu localități din Republica Moldova….Acum, ce trebuia să facem? Prin Fundația Titulescu și cu ajutorul nostru, al buzoienilor, a ajuns, acum două săptămâni, Titulescu (n.r. -bustul marelui om politic) la Chișinău. Trebuia să nu-l ducem? Atât! Noi nu avem o înfrățire cu dl Ion Ceban, noi avem o colaborare cu Consiliul Municipiului Chișinău.”

Declarațiile integrale pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

Documentul oficial al Trezoreriei SUA, poate fi accesat AICI. Dezvăluirile au fost preluate și de numeroase publicații în limba română, după cum puteți citi AICI și AICI.