Actualitate POLITICĂ

Ce și-au propus social-democrații buzoieni, cu Romașcanu la butoane. Lucian Romașcanu: ”Probabil că am avut ușoare probleme de comunicare”

Ales prin vot președinte al PSD Buzău, după un lung interimat, Lucian Romașcanu a anunțat, ieri, la finalul conferinței județene de alegeri, care sunt obiectivele pe care le va urmări în mandatul său. Primul test, cel al alegerilor din 2024, este momentul la care se raportează obiectivele pe care și le propun social-democrații, sub conducerea noului președinte ales.

Întrebat cum va face, în mod concret, să obțină rezultatele pe care și le-a propus, liderul social-democraților buzoieni a explicat că sunt câteva aspecte care țin de o îmbunătățire a comunicării cu electoratul. Astfel, una dintre acțiuni va fi reluarea conferințelor de presă săptămânale la sediul PSD Buzău. În al doilea rând, social-democrații vor avea o nouă abordare în comunele în care au avut primari înainte de 2020, fiind conduse acum de reprezentanții altor partide:

”O să dăm o coerență actului comun politic-executiv și asta vom face prin niște comisii conduse de vicepreședinți ai partidului. Foarte importantă va fi comisia internă care se va constitui cu accent pe comunele în care PSD a pierdut primăriile. Primul lucru pe care îl vom face va fi să alocăm oameni pe fiecare UAT în care s-au pierdut alegeri și, sub coordonarea unui vicepreședinte, această muncă va începe imediat cum se vor constitui aceste comisii. Pentru că trebuie, acolo unde s-au pierdut alegerile, oamenii trebuie să înțeleagă cine este și ce face PSD-ul. Probabil că am avut ușoare probleme de comunicare. PSD a făcut și un lucru pe care alte partide nu l-au făcut: fiind la putere am finanțat comune care nu au avut neapărat primari PSD. Vorbim de podul de la Vadu Pașii, este o implicare a PSD, vor fi gaze în comune care nu sunt conduse de primari PSD. Lumea trebuie să știe acest lucru și o vom face cât de curând!”

În ceea ce privește principalele două candidaturi la alegerile locale din 2024, cea la Primăria Buzău și cea la președinția Consiliului Județean Buzău, președintele PSD Buzău nu a făcut nominalizări, dar a lăsat să se înțeleagă că PSD nu are în plan înlocuirea celor care conduc în prezent cele două administrații:

”Trebuie să vrea și persoanele. Mai sunt doi ani până atunci și e firesc ca fiecare om politic să facă ceea ce știe pe poziția cu pricina. Indirect, puteți să înțelegeți un răspuns, dar nu vreau să dau unul explicit, pentru simplul fapt că mai avem doi ani și sănătoși să fim! Vorba domnului președinte, ”Le veți ști primii!”