Actualitate

Cum se respectă culorile semaforului în Buzău. Roșul e noul verde

Val de reacții în mediul online, după apariția unei înregistrări care arată cum (nu) sunt respectate culorile semaforului. Imaginile au fost surprinse de camera de bord instalată pe mașina unui buzoian, care le-a postat online, devenind sursa unor comentarii intense.

După cum se vede în imagini, un conducător auto alege să stea doar câteva secunde la roșu, așteptând să treacă un pieton. Imediat după ce acesta traversează, șoferul apasă pedală de accelerație și pleacă, fără ca semaforul să indice altă culoare.

Buzoianul traversează o intersecție destul de periculoasă, aflată între strada Alexandru Marghiloman și Aleea Sporturilor, loc în care s-au produs numeroase accidente. Șoferul nu doar că trece pe roșu, ci face slalom printre mașini, punându-și viața în pericol, la fel și viețile celorlalți participanți la trafic.

Mulți internauți spun că femeia care a traversat cât se poate de regulamentar, pe zebră și pe verde, a scăpat ca prin urechile acului, dat fiind că buzoianul nu respectă regulile de circulație.

Unii dintre buzoienii care au văzut imaginile cred că șoferul nici măcar nu a văzut semaforul.

„El a oprit sa dea prioritate la pietoni. ..nu a oprit la semafor”, a scris un buzoian pe rețelele de socializare

Alții cred însă că bărbatului trebuie să i se acorde circumstanțe atenuante, întrucât mulți conducători auto sunt derutați de numărul mare de semafoare care au fost montate recent în municipiu.

„Sigur n-a văzut semaforul și a oprit pentru pieton. Se mai întâmplă la câte schimbări sunt în oraș”

„Nu pot să cred ca a pus semafor acolo”

„ a fost promoție la semafoare, a pus peste tot”

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Numarul mare de semafoare de pe Marghiloman (cat si pe alte multe strazi din Buzau) nu contribuie la fluidizarea traficului, ba dimpotriva: in plus, aceste semafoare montate la tot pasul bulverseaza si irita soferii, obligati sa opreasca din 50 in 50 de metri, sa astepte minute bune culoarea verde, de multe ori fara sens. Asta este semaforizare inteligenta ? Asa ne facem viata mai usoara ? Concluzia este una singura : suntem bataia de joc a primarului Toma , care se face ca nu vede, nu aude.
    Nici nu-i pasa, dar il asteptam la vot.