Actualitate

CUM SE VA ORGANIZA ZIUA NAȚIONALĂ LA BUZĂU! Ce decizie s-a luat în privința paradei militare

Pregătirile pentru Ziua Națională a României sunt pe ultima sută de metri. Deși pandemia a impus noi reguli, iar manifestările cu sute de persoane, cum se organizau de obicei pe 1 Decembrie, sunt interzise, autoritățile din fiecare oraș au găsit soluții pentru a putea organiza evenimente prin care să marcheze împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918.

Primele detalii despre cum se va arată 1 Decembrie la Buzău au venit astăzi de la președintele Petre Emanoil Neagu care le-a vorbit consilierilor județeni, la finalul ședinței atât despre organizarea de Ziua Națională cât și despre patriotism și despre ce ar trebui să reprezintă această zi pentru fiecare dintre cetățenii țării. Președintele CJ a subliniat că ziua nu va arata la fel ca în fiecare an, dar că, atât cât se poate în condițiile impuse de pandemie, se va organiza de Prefectura Buzău.

”1 Decembrie va fi așa cum este și viața noastră în această perioadă: altfel decât până acum. Vor fi niște manifestații într-un cadru restrâns din cauza pandemiei. Consiliul Județean va fi reprezentat doar de mine, așa este protocolul. Din nefericire nu vor mai avea evenimente, nici fasolea tradițională. Noi am pregătit materiale pe care le avem la Consiliul Județean, cocarde, stegulețe, iar eu o să fiu la birou iar cine vrea să treacă într-un cadru restrâns… Dar eu cred că măcar atunci să ne gândim profund la ce a însemnat și ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi”, a transmis astăzi Petre Emanoil Neagu celor 32 de consilieri, la finalul ședinței Consiliului Județean.

Programul complet al zilei va fi anunțat de Prefectura Buzău până la finalul acestei săptămâni, însă surse din cadrul Garnizoanei Buzău au precizat pentru sansanews.ro că parada militară care obișnuia să adune mii de buzoieni fie pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, fie pe Calea Eroilor nu va mai avea loc. Anula cesta, locația luată în calcul pentru manifestările de 1 Decembrie este Parcul Crâng. Acolo ar fi permis circa a o sută de persoane, militari și oficialități care, păstrând toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus, vor marca cei 102 de ani de la Marea Unire.

Din partea Garnizoanei Buzău vor fi prezenți circa 60 de militari, două plutoane de militari și fanfara militară. Va fi interpretat Imnul de Stat al Românilor și, cel mai probabil, la finalul discursurilor, militarii vor defila pe Aleea Principală din Parcul Crâng.

Tot pe 1 Decembrie vor fi aprinse luminițele montate de Consiliul Județean în fața instituției dar și tunetul din fața Muzeului Județean. Aprinse vor fi luminițele de pe Calea Eroilor, unde au fost montate pe stâlpi ornamente cu logo-ul Buzăului.

De asemenea, autoritățile locale au promis că pe 1 Decembrie vor fi aprinse și luminițele de pe străzile principale.