Actualitate

Cum se vor desfășura cursurile, de luni, la Buzău? Poziție fermă a prefectului de Buzău

Vineri, 5 noiembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să anunțe cum se vor desfășura cursurile începând de luni, 8 noiembrie, după “vacanța impusă” de 2 săptămâni. Ministrul a subliniat că decizia va fi luată doar în funcție de situația epidemiologică și doar după discuții cu autoritățile sanitare.

La Buzău, în localitățile cu rată de incidență ridicată, școlile ar trebui să rămână închise. A spus-o clar prefectul Daniel Țiclea, în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv. Prefectul de Buzău a arătat că nu este momentul pentru redeschiderea școlilor și trimiterea copiilor în colectivitate, întrucât riscul de îmvolnăvire este în continuare foarte ridicat iar spitalele sunt încă supraaglomerate.

“V-o spun  cu toată fermitatea și toată determinarea, și am promis-o întregului sistem medical din Buzău. Eu voi face tot ce-mi stă în putință ca de luni școlile să înceapă cel mult în scenariul on –line pentru acele comunități aglomerate, nu în comunele cu zero cazuri. Voi folosi toate pârghiile și toate prevederile legale, dacă va fi nevoie voi merge la fiecare ședință de Consiliu de Administrație să conving pe toată lumea că deși aceasta nu va rezolva problema, măcar nu o va agrava. Buzăul n- a fost niciodată într- o situație asa gravă din punct de vedere medical.”

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea

La Buzău, recent, managerii de spitale și reprezentanții DSP au cerut închiderea școlilor din localitățile cu rată de incidență de peste 7,5 la mie. O astfel de decizie a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, însă, a fost revocată după doar o oră de la adoptare întrucât oficialii Ministerului Educației au reclamat faptul că decizia încălca prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

În prezent, în municipiul Buzău rata de incidență a cazurilor COVID este de 11,96 la mie. 26 de localități din județ au rată peste 7,5.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Ei nu isi iau, deloc, in calcul ca in toata zapaceala aceasta exista oameni, care traiesc in zone rurale, cu venituri mici, si au copiii la scoli in orase si… acestia din urma stau in chirie: cauta gazda, plateste, muta copilul si… se invata online; invata online, renunta la a mai plati milioane lunar, muta copilul inapoi acasa si… se invata cu prezenta fizica => cat timp nu stiu daca ai lor copii nu vor invata decat online… multi nu pot renunta la a plati gazda/chiria nici cand se invata online, pentru ca, apoi, nu ar mai gasi acolo si ar trebui sa caute alta si nu ar sti daca si cand ar gasi si la ce pret. Cei care renunta – si sunt destui – reiau circul cautarii gazdei, platii ei si mutatului copilului de fiecare data cand se trece la prezenta fizica. Si… asta fac unii parinti de peste 1 an de zile, in conditiile in care unii copii trebuie sa isi gaseasca si colegi cu care sa imparta camera, la gazda, sau garsoniera inchiriata (copii care, intre timp, poate si-au gasit in alta parte sau, cand colegul a renuntat, ramanand a plati singuri si-au gasi alt coleg de camera). Si sunt licee si clase in care peste jumatate dintre copii sunt din mediul rural, fiind familii si cu care 2-4 copii pe care “ii tin in oras” (cateodata locuind impreuna… inclusiv unii lucrand si, cand fratele/sora nu sta cu ei… au nevoie sa isi caute coleg(a) de garsoniera si… nu ii vor mai putea primi, apoi; cateodata locuind separat), fiind si oameni cu venituri modeste.

    Iar la a nu se afla decat in ultimul moment ce si cum se intampla si la a se tot schimba… toti acesti elevi din mediul rural… nu sunt luati in calcul, cu ce presupune a merge la scoala, pentru ei, desi sunt foarte multi. 🙂

    Doamne, Ajuta! 🙂

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian