Actualitate

CURSELE NEBUNE DE MAȘINI ȘI MOTOCICLETE,OPRITE CU CAMERE INTELIGENTE.Sistemul prevede amplasarea de aparate cu teledetecţie

Măsurile de relaxare din ultimele zile au readus pe străzile oraşului Buzău cursele nocturne cu bolizi pe patru roţi sau HURUITUL infernal al motoarelor de motociclete turate la maxim, acţiune care le pune buzoienilor care locuiesc pe arterele principale, din greu nervii la încercare. Reprezentanţii Poliţiei, instituţia de forţă căreia i se cere luarea unor măsuri pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice susţine că face tot ce-i posibil pentru limitarea fenomenului şi chiar că a cerut ajutorul altor instituţii pentru a o sprijini. Într-o emisiunea Sens Direct de la Focus TV, inspectorul-şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, comisarul-şef Valentin Mirică a precizat că în vremuri normale, atunci când nu sunt declarate stări speciale, IPJ poate trimite în oraş maxim două patrule de circulaţie şi patru pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice. Or, doar din două patrule de circulaţie poliţia nu poate stăpâni cursele nocturne, drifturile din părcările unor hipermarket-uri şi huruitul motoarelor de motocicletă ambalate la refuz. Situaţia ar fi amplasarea unor camere de luat vederi pe arterele principale care ar descuraja fenomenul. “Da, camerele de luat vederi sunt o soluţie”, a admis în final cms.-şef Valentin Mirică. Vestea bună este că administraţia locală are în implementare un sistem de monitorizare video a tuturor intersecţiilor şi arterelor importante din oraş.
În acest context, viceprimarul municipiului Ionuţ Apostu a precizat în exclusivitate că există în desfăşurare, deja, un proiect cu fonduri europene de management al traficului. Viceprimarul Apostu a explicat că proiectul este în valoare de 1 milion de euro, prevede camere cu detectarea numărului de circulaţie cu ajutorul cărora vor fi identificate maşinile şi şoferii care încalcă regulile de circulaţie. Astfel vor putea fi traşi la răspundere folosindu-se mijloace omologate de înregistrare a imaginilor. Aceeaşi sursă a mai precizat că sistemul va avea punct de comandă central ce va fi amplasat în sediul actualei Case a Căsătoriilor de pe B-dul Nicolae Bălcescu. Acum proiectul fiind în faza finală a licitaţiei pentru selectarea firmelor care îl vor implementa, iar termenul de punere în folosinţă este 31 noiembrie 2021.