Actualitate

PROIECTUL BLOCULUI DE LOCUINȚE PENTRU MEDICI A AJUNS ÎNTR-O ETAPĂ IMPORTANTĂ! Cine va beneficia de noile apartamente

Proiectul blocului de locuințe pentru medicii care profesează la Buzău, bloc care ar urma să fie ridicat pe o parte din terenul unde a funcționat fosta maternitate din municipiul Buzău, a ajuns într-o etapă importantă. Cea a desemnării firmei care se va angaja să construiască imobilul în care să fie cazați medicii care aleg să profeseze la Spitalul Județean Buzău și care nu au o locuință în oraș.

În prezent, este în plină desfășurare licitația în vederea desemnării firmei care se va ocupa de proiectarea și execuția obiectivului de pe Bulevardul Gării.

“ Am luat toate aprobările, este scos la licitație. A durat foarte mult pentru că a trebuit luat PUZ-ul, luate aprobări, nu era pe domeniul nostru ci era pe raza de competență a Primăriei BUzău, a durat circa 7 luni să putem lua autorizația, asta este legislația. În prezent este în desfășurare licitația pentru proiectare și execuție. Deci, în primăvara anului viitor lucrurile se vor rezolva.“, a anunțat în emisiunea Focus News de la Focus Tv, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Președintele CJ Buzău a subliniat că imediat ce blocul va fi gata iar apartamentele vor deveni locuibile, toți medicii care practică meseria pe care și-au ales-o la Buzău și nu au o locuință, vor avea dreptul să solicite cheia unui apartament de aici, și nu doar cei tineri, aflați la început de drum.

Potrivit proiectului inițial, aprobat de Consiliul Județean Buzău, imobilul care va fi ridicat pe Bulevardul Gării va avea un regim de înălțime P+5E. De la etajul 1 și până la ultimul nivel vor fi amenajate 20 de  apartamente și garsoniere. Parterul va fi, în schimb, transformat în birouri și spații pentru arhivă.

În apropierea blocului de locuințe de serviciu, pe o altă bucată din terenul aferent fostei maternități din Buzău, va fi ridicat un sediu pentru Judecătoria Buzău.