Actualitate SĂNĂTATE

Curtea Spitalului Județean, plină cu salvări cu pacienți în așteptare. Medic: ”Un fleac. Suntem ciuruiți” (FOTO)

O postare cât o mie de cuvinte. Medicul chirurg Răzvan Dedu, fost director medical al Spitalului Județean Buzău, face publice două fotografii realizate de la unul dintre etajele unității medicale, în care se poate observa că întreaga curte a spitalului este plină cu ambulanțe de la SAJ si SMURD, în așteptare.

Mesajul medicului este mai mult decât explicit și arată situația critică în care ne aflăm, din cauza valului de infectări cu coronavirus cu care Buzăul se confruntă deja de mai multe săptămâni.

sursa Facebook: Razvan Dedu

”Un fleac… suntem ciuruiți…”, scrie medicul Răzvan Dedu, comentând fotografiile din curtea Spitalului Județean plină de ambulanțe, cu pacienți care așteaptă fie să fie consultați de un medic, fie să le fie găsit un loc în spital.

Reprezentanții Spitalului Județean declară, joi, că toate locurile amenajate pentru bolnavii Covid sunt ocupate iar la UPU așteaptă peste 30 de oameni.

”La secția de Boli Infecțioase, Pneumologie, ATI, nu mai e nici un loc liber. La UPU situația nu e deloc bună. Sunt joi, la orele prânzului, circa 30 de pacienți care așteaptă să fie preluați pentru a fi consultați”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.