Actualitate

Lemne de foc de la ROMSILVA! Cât costă un metru cub

Deși iarna dă semne că va mai întârzia, mulți dintre buzoieni deja își încălzesc locuințele. Cei care încă nu au renunțat la sobele pe lemne sau și au modernizat sistemele de încălzire dar au păstrat ca sursă de foc tot masa lemnoasă trebuie să știe că și anul acesta Romsilva vine în ajutorul oamenilor care încă nu și-au făcut proviziile pentru sezonul rece. Stocul de lemne a fost chiar suplimentat astfel că în continuare există cantități importante pentru vânzare. La Buzău, de exemplu, există un disponibil de peste 3500 de metri cubi de lemne.

Potrivit informațiilor Romsilva anul acesta stocul de lemne a fost suplimentat față de cantitatea pusă inițial spre vânzare cu încă  700.000 metri cubi , astfel că pana la finalul anului, Romsilva asigură furnizarea unui total de circa 1,7 milioane metri cubi lemn pentru foc din pădurile proprietatea publică a statului. Decizia a fost luată ca urmare a cereri ridicate, iar solicitări au fost și la Buzău.

De exemplu, până în prezent în județul nostru a fost vândută o cantitate de peste 22.000 de metri cubi, adică cu aproape o mie metri cubi mai mult decât planul propus pentru acest an.

Cantitățile au fost suplimentate și la Buzău, astfel că în continuare cei care doresc să cumpere lemne de foc se pot adresa Romsilva pentru că mai există un disponibil de 3620 de metri cubi.

Lemnele de foc vândute de Romsilva au prețuri de pornesc de 95.2 lei metrul cub și pot ajunge până la peste 400 de lei, cel mai scump fiind salcâmul, iar cel mai ieftin lemnul de plop și tei.

Anul trecut, Direcția Silvică Buzău a vândut peste 25.000 de metri cubi de lemne.

Toate prețurile și volumele de lemn pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și, în format electronic și centralizat, pe pagina de internet www.romsilva.ro, la secțiunea ”Disponibil lemn pentru foc”, aceste date fiind actualizate periodic.